Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Mám v měřáku čtyři lithiový AA články Ansmann, samozřejmě z jedné sady. Dnes se mi měřák po zapnutí najednou vypnul. Kouknu na baterky a tři v pořádku, mají 1,7 V, čtvrtá 1,2 úplně mrtvá. Do zkratu dá tak 30 mA a ještě jen na půl sekundy. Nechápu, stalo se to zničeho nic, včera ještě měřák fungoval normálně a ani nehlásil slabý baterky. Tam se snad muselo něco přerušit, ještě jsem nezažil, aby baterka odešla takto náhle.
1,7V pre lítiové (nenabíjacie, jednorazové) AA batérie je normálne. Mne sa takto kedysi prerušila nabíjacia AAA od GP, mal som tri, odložil som ich nabité a dobré, a po čase bola jedna úplne prerušená, akoby sa tam niečo odpojilo. Ale v dnešnej dobe sa už nedá ničomu diviť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Pokud jsou to jednorázové články tak je toto chování naprosto normální. Už dlouho používám v meteostanici misto 2x AA články SAFT 3,6V po vyřazené po pravidelných výměnách v PLC. Baterka funguje třeba půl roku a najednou z hodiny na hodinu zdechne. Asi jsi měl smůlu a jedna byla slabší...