Regulátor k motorke.

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DELONG

#16 Příspěvek od DELONG »

Ja používam jedine originál diel a vždy spokojnosť zákazníka.Alebo skús sa opýtať tu http://www.vape.cz/vape.php?lang=cze&si ... ada5d05226 alebo aj tu:http://www.ignitech.cz. Niektoré náhradné diely sa dajú aj u mňa objednať.Podľa mňa nemá význam na motocykel robiť nejaké bastlenie jednak je to proti predpisom (rušenie atď) a niekedy sa narobí viac s tým škody ako osohu a nestojí to zato.
ekam

#17 Příspěvek od ekam »

Problém je v tom,že ani origo ani náhradu som nikde nezohnal.Písal som dnes na vape.Uvidíme.Dúfam,že niekto vie o nejakom predajcovi,výrobcovi.Ja som prehľadal naozaj veľa,no nič som nenašiel na tento typ.Zatiaľ ďakujem všetkým.
ekam

#18 Příspěvek od ekam »

Jave,prosím Ťa,skús sa spýtať toho kamoša,či mu to naozaj funguje a ako.Ďíky.
jave

#19 Příspěvek od jave »

Dnes ve 13 hod k nemu jedu a zajdeme na jedno, tak to urcite zjistim
ekam

#20 Příspěvek od ekam »

Tak som rozobral,alebo lepšie povedané rozpálil tu zaliatu časť regulátora.Niektoré veci sa zachovali,ale niečo sa poškodilo.Myslím,že schému tak na 80% mám.Zajtra ju sem dám.Je to ale veľmi podobné tomuto,akurát to má miesto troch,dva vstupy.A sú tam menšie rozdiely.
Přílohy
regulator3.gif
(8.98 KiB) Staženo 176 x
jave

#21 Příspěvek od jave »

ekam píše:Jave,prosím Ťa,skús sa spýtať toho kamoša,či mu to naozaj funguje a ako.Ďíky.

Vcera jsem to nestihl, ale dnes s nim urcite budu
rezis

#22 Příspěvek od rezis »

ekam píše:Tak som rozobral,alebo lepšie povedané rozpálil tu zaliatu časť regulátora.Niektoré veci sa zachovali,ale niečo sa poškodilo.Myslím,že schému tak na 80% mám.Zajtra ju sem dám.Je to ale veľmi podobné tomuto,akurát to má miesto troch,dva vstupy.A sú tam menšie rozdiely.
Hmm tot by mohlo chodit je to velmi podobné tomu s tou skodovkou. Proste jen uber jeden vstup a to co s nim souvisi např. D1 D4 R1 X1 D7
Internet - metla lidstva
ekam

#23 Příspěvek od ekam »

Ano,skúsim odobrat jednu vetvu a budem merať aj na plné obrátky a zo záťažou,či sa niečo nebude príliš hriať.Potom to sem dám,ako to dopadlo.Dúfam,že to konečne doriešime.Keby niekto mal v budúcnosti takýto problém,bude to tu.Z vape mi odpísali,že nepoznajú takúto motorku :( .
rezis

#24 Příspěvek od rezis »

Zkus ja to dělal na GSXR kamošovi a rekord byl asi tyden co to vydrzelo. Pak prisel a rika jsme se honili s kamosem a mi to uz zas nenabiji :lol: tam mi to ale davalo naprazdno v 11000ot/min kolem 160V 8O
Internet - metla lidstva
ekam

#25 Příspěvek od ekam »

Tak som objavil ďalšie schema.Jednoznačne tyristory.Zajtra vyrobím pokusný regulátor a uvidíme.Schema prikladám.
ekam

#26 Příspěvek od ekam »

Schema je v uploade=vreg.pdf
masar

#27 Příspěvek od masar »

Pozor na chybu v zapojení usměrňovače. Diody v můstku (spodní) jsou nakresleny obráceně! :wink:
ekam

#28 Příspěvek od ekam »

Skuska nedopadla dobre,pretože napätie sa ustálilo na 24,6V,čo je trochu priveľa :D .Našiel som ďalšie schema,tentokrát s dvomi vstupmi,ako potrebujem.Prikladám.
Přílohy

[Přípona bmp byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

jano2

#29 Příspěvek od jano2 »

Viem,že je to prirovnanie ako hrom,ale kto si pameta stalinca(buldozer) v tych bol anternator,stator vinuty,usmerneny,rotor,prnamentny magnet.Bol tam starter pomocneho motora na baterku(asi 45 Ah),a nebola žiadna regulacia.Ked sa stalo,že sa napr.povolil,odpadol kontakt z baterki,všetki žiarovki šli preč.Určite tam vyckočilo napeti,močno i na 30V.Pokial bola pripojena baterka,ta si to stabilizovala.Podotykam,že ta baterka vydržala i 10 rokov(ak bola spravne dolievana dest.vodou.)
jave

#30 Příspěvek od jave »

ekam píše:Jave,prosím Ťa,skús sa spýtať toho kamoša,či mu to naozaj funguje a ako.Ďíky.

Tak teprve vcera jsem s nim mluvil. Jemu to facha uz temer 2 roky. Zalezi zda regulujes "PLUS" potom S120 nebo "MINUS" potom rele z favorita
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“