Philips 29PT5407, chassis L01.1E, po zapnutí tiká

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
soucek

Philips 29PT5407, chassis L01.1E, po zapnutí tiká

#1 Příspěvek od soucek »

Jedná se o šasi L01.1E. Po zapnutí ve zdroji rychle cvaká (tiká). Na sekundárních výstupech jsou zmenšená napětí díky cyklování zdroje. Zatím jen v rychlosti jsem zkoušel proměřovat možný zkrat právě na sekundáru. Nic ale tomu nenasvědčuje, také jsem odpojil vše na 140V větvi. Taktéž jsem provedl výměnu malého elytu pozice 2521 na primáru zdroje. Prosím,nemá někdo zkušenost s opravou tohoto zdroje,či celého šasi ? Pozn. Schéma vlastním.
jano2

#2 Příspěvek od jano2 »

Tranzistor v rosklade je dobry? BU....?v RKS ?
juca

#3 Příspěvek od juca »

Uz viac krat som mal vadne VN trafo a tranz. RKS to prezil, a jeden krat VYCHYLOVACKY
juca
soucek

#4 Příspěvek od soucek »

Tranzistor BU4508DX je v pořádku. Potřeboval bych vědět,jesli by bylo možné rozběhnout tento zdroj bez řádkového stupně. Zátěží by byla na +140V jen žárovka. Vím že je tam zpětná vazba s optočlenem,nejsem si jistý. Nebo jakou úpravu provést jen na odzkoušení samotného zdroje?
Jinak jsem tam našel přepálenou SMD tlumivku spojující audio zem s tou normální. Že by tam proběhlo lnějaké přepětí nebo bouřka?
soucek

#5 Příspěvek od soucek »

Tranzistor BU4508DX je v pořádku. Potřeboval bych vědět,jesli by bylo možné rozběhnout tento zdroj bez řádkového stupně. Zátěží by byla na +140V jen žárovka. Vím že je tam zpětná vazba s optočlenem,nejsem si jistý. Nebo jakou úpravu provést jen na odzkoušení samotného zdroje?
Jinak jsem tam našel přepálenou SMD tlumivku spojující audio zem s tou normální. Že by tam proběhlo lnějaké přepětí nebo bouřka?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jef111 »

Já vždy zkouším zdroje na žárovku, jednou jsem měl s tím kdysi problém u nějakého Funaje nebo podobné potvory. Zdroj vždy naběhl a pak po asi 2 vteřinách vypl a zase najel a tak pořád cykloval. Po připojení opraveného RKS bylo vše v pořádku. Jinak jsem s tím nikdy problém neměl ani u monitoru. Musíš však žárovku zapojit až za usm. diodu a filtrační elyt a hlavně za všechny prvky případné zpětné vazby. Jinak je výsledek velmi nejistý.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

Zatím nepostupuju,čekám na součástky skoro týden. KTS-AME na to s*re.
nadzgo

#9 Příspěvek od nadzgo »

Zdravim,u tochto TV mam nasledovnu zavadu:
VN nabehne na cca 2 sekundy a vypne,toto sa zopakuje 3 krat a dost.Zdroj ok 126V-drzi,ale tranzistor v riadkovom rozklade znacne zohriaty.Myslim si ze je vadne VN.
nadzgo

#11 Příspěvek od nadzgo »

Zdroj ok presiel som ho,drzi si napatie bez zmeny aj pri pukusoch o nabech VN.
nadzgo

#12 Příspěvek od nadzgo »

kondik píše:zkontroluj zvitky v RKS (a keramiky). (ze by bolo trafo davam tak 50% moznost).

Bolo vadne VN (003313149) a stihol odist aj tranzistor v riadkovom rozklade,preventivne som vymenil aj zopar elitov.Po zapnuti TV nabehne:vysoky jas,spetne behy.Napajanie TDA6107JF je 198V ok vymenil som ho-bez zmeny,uz som v koncoch.Za kazdu radu budem velmy vdacny.
Naposledy upravil(a) nadzgo dne 23 zář 2007, 10:48, celkem upraveno 1 x.
jano2

#13 Příspěvek od jano2 »

Bolo vadne VN a stihol odist aj tranzistor v riadkovom rozklade,preventivne som vymenil aj zopar elitov.Po zapnuti TV nabehne:vysoky jas,spetne behy.Napajanie TDA6107JF je 198V ok vymenil som ho-bez zmeny,uz som v koncoch.Za kazdu radu budem velmy vdacny.[/quote]
Maš tam dobre nastavene Ug2,spodny trimer na VN trafe?
Malo toho viem,radšej sa spytam.
nadzgo

#14 Příspěvek od nadzgo »

Vdaka za reakciu,ano Ug2 a ostrenie je nastavene.
jano2

#15 Příspěvek od jano2 »

Ako to je?UG si ako nastavoval?Reaguje na zmenu jasu?nestratia sa spetne behi pri potočeni trimrom na VN?
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“