Náhrada U406 v Acer AL1916A s vyriešené
Moderátor: Moderátoři
Náhrada U406 v Acer AL1916A s vyriešené
Má závadu, že niekedy po zapnutí nenabehne nič ani led ani podsvetlenie a niekedy normálne nabehne kým ho znova neodopojím od elektriky.
Pri stláčaní tlačidla on/off sa to nestane ak už monitor po pripojení na siet nabehol.
Napätia zdroja 5 a 12V sú bez zvlnenia aj vtedy ak monitor nenabehne a na video doske sú aj napätia 1.8V a 3.3V pre U401 TSUM.
Našiel som na http://elektrotanya.com/acer_al1916v_sc ... nload.html servis manual, kde sú použitá identická doska zdroja aj video doska.
Meral som na oboch vývodoch krištálu X401 a je tam tých 14.3MHz merané dig. osciloskopom.
Takže čo s tým?
Ak by bola zásadná havaria konfiguračnej EEPROM alebo Firmware flashROM, potom by to asi neslo vobec, ne?
Tak som zistil, že U406 má 8 Ohm medzi prívodom 5V a kostrou, ale keď je pod napätím, sa nehreje hm zaujímavé...
Došlo mi, že po zapnutí napájania zrejme nevygeneruje reset a alebo len krátky a teda TSUM U401 nemusí naštartovať správne.
Paralelne s výstupom U406 je aj obvod C418 - R404 avšak na doske nie je osadený.
Tak mi došlo, že U406 bude nejaký voltage supervisor s dellay povedzme 100mS pre reset U401 pri zapnutí.
Avšak RC obvod s C418 a R404 robí niečo podobné, takže asi sa osadí bud to alebo ten U406 či?
Aký máte názor?
U406 je nazvaný ASM810MEURF-T, al ev blízkych obchodoch sa neponúka, takže čo by mohla byť náhrada?