Drôt do rezačky polystyrénu (přejmenováno / Pravidla!)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

BOBOBO má pravdu, rozměry polystyrenu jsou půl metru krát jeden metr a na výšku podle toho, jaký chcete 1 až 20 cm. Ten odporový drát není tak drahý, aby se nemohl koupit a těch 25 cm max. na výšku pro řezání je fakt lepší přitáhnout mědí, aby se hřál jen ten odporový drát. A hřát bude furt stejně, jen ten slabší se bude víc ochlazovat a na konci už se pojede pomaleji, ale to je stejně jen teorie, protože normálně se s tím dělá stejně.
milous2

#17 Příspěvek od milous2 »

Osobně neřeším. Mám dvě plné špulky odporového drátu. Nějakého "lepšího" a do smrti nezdělám. Jeden slabší než druhý. (0,35 a 0,6 ?).Kamarádovi modeláři,který snad řeže denně sem odmotal patřičné množství vzorků od obou a co mě slechy neklamou "výplet" neměníl a chválí co,že sem mu to dal za drátek :lol:
Už jste si někdo zkoušel narovnat ten drát ze spirál,aby neměl zvlnění? Žhavil Béda žhavil drát,to je nějaká písnička a tak možná po rozpálení a natažení té zpirály se to "nějak" ? narovná,ale není nad čisťoučký rovný nástroj. Ten včelařský drát používal náš učitel na fyziku a dílny pro řezání písmen na nástěnky. Jenže to už bylo. Je doba dál.
bastliar

#18 Příspěvek od bastliar »

Ten odporový drôt čo mám zo špirály sa narovnal uplne ľahko.
Pri 12 voltoch z klasického transformátora (integrovaný mostíkový usmerňbovač ) sa drôt dlžky cca 20 cm rozsvietil ako vlákno žiarovky a vydržal niekoľko minút než sa prepálil.
Uvidím čo spraví s drôtom zdroj kompu s výstupom 5V a 3,3 V.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Ještě máš dlouhou cestu před sebou .....
Nakadah

#20 Příspěvek od Nakadah »

Mám doma řezačku pro 1m široké díly. Občas si řežu PPS jádra do křídel modelů. Drát jsem použil Kanthal asi 0,8mm teď nevím přesně. Napájení 24V.
Kolik to bere A si bohužel z hlavy nevzpomenu, používám to jenom občas. Řeže to pěkně.

Drát rozhodně nesmí svítit :D
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

To je to občas . Až nařežeš 100m² dej vědět .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“