pomoc při zprovoznění zdroje

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Jenže ta kalafuna zbylá po pájení je svinstvo, ona když se přepálí, tak "zpolovodiví" a dělá svody. Musíš ji odstranit a pokud mocí mermo chceš nějakou ochranu pomocí kalafunovýho laku, můžeš rozpustit v trošce acetonu nebo benzínu malej kousek nepřepálený čistý kalafuny = NESMÍ TAM BEJT NIC ZUHELNATĚLÝHO!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jango737882

#17 Příspěvek od jango737882 »

Tak dneska jsem to zkoušel a stále nic deska krásně čistá žádná kalafuna zapojení 3x kontrolovaný a chyba tam prostě není ještě jsem zjistil že byla vadná zenerka tak jsem ji vyměnil a preventivně jsem zkusil vyměnit i T1 , T2 a Q1 jinak všechny usměrňovací diody jsem měřil a jsou dobrý vykonové tranzistory jsou taky ok už jsem fakt v koncích co by ještě mohlo být zničeno jediné co mě ještě napadá je že místo potenciometrů 4k7 mám zapojený 5k a k nim 1k na dolaďování mohlo by to kvůli tomu takhle blbnout

Tak už jsem našel chybu byl špatnej potenciometr neměl kontakt na prostředním jezdci a to byl novej....
jango737882

#18 Příspěvek od jango737882 »

Tak zdroj už funguje byly špatný oba dva potenciometry a to byly noví !!! Chvíli měli kontakt chvíli ne a pak už neměly vůbec jinak všem co mi radily děkuji
vladimir

#19 Příspěvek od vladimir »

a pravopis taky "bída"
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“