Nesetkal se s tím někdo?je to pravda? mě osobně se to nějak moc nezdá, neměl jsem pak čas se ho na to zeptat a tak se ptám tady.
Dojíždění zimních pneu v létě
Moderátor: Moderátoři
Dojíždění zimních pneu v létě
Nesetkal se s tím někdo?je to pravda? mě osobně se to nějak moc nezdá, neměl jsem pak čas se ho na to zeptat a tak se ptám tady.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Naproti tomu na Rooma jsem si koupil hned na jaře (auto jsem kupoval začátkem prosince, z bazaru na plechách a zimákách) "hlíny" a na ně na doporučení známýho majitele pneuservisu letňáky značky HANKOOK Optimo K405. A protože z bazaru na těch plecháčích byly Polarisky 2, který měly šílenou NEadhezi a ulítávaly i na holý silnici (Polaris 3 prej už jsou mnohem lepší, ale já už mám důstojnější náhradu), následující podzim jsem je poslal "dál do světa" a místo nich koupil holandský zimáky Vredestein SnowTrac 3. A musím potvrdit, že i když na tom formanu zimní protektory i v létě držely a nijak zvlášť neujížděly, na roomu vzhledem k jeho výkonu i rozložení váhy už bych si jezdit v létě na zimních netroufal. Při jeho "nápravovým tlaku", respektive k váze na 1 kolo hlavně v naloženým stavu už je to poměrně dost velkej risk...
A kutilmile - nelituju tě
- pavoucisit
Co se týče opotřebení zimní pneumatiky v létě, tak loni jsem pozoroval opačný jev, než jsem očekával. V zimě (10tis km) jsem sjel z cca 8 mm na 4 a chtěl jsem je v letní sezóně dojet, ale opotřebení bylo jen 2mm (cca 8tis km). Jedná se o protektory se silikou Vraník na pracovní Felicii.
BOBOBO píše:Žádný problém nemaluj na zeď . Zákon je zákon a ten nenařizuje gumy na léto , ale na zimu . A hloubka vzorku mimo zimní období je daná . Také jsem byl na školení . Pojišťovna bude mít problém jen v případě , že jedeš v zimě na letních .
Opravdu zbytečné vymýšlení problémů a dohadů.
Jinak zákon nenařizuje ani gumy na zimu. Zákon jen určuje, kdy je tzn. zimní období a zároveň dává povinnost výbavy při určitých značkách a podmínkách v zimě. Nikde není v zákoně napsaná povinnost mít zimní gumy v zimě. Jsou tam jen ty podmínky, kdy by je řidič měl mít na autě. A pojišťovna může mít problém pouze u auta, které má malý vzorek nebo v zimě u auta, které nemá zimní gumy a mělo je podle podmínek v zákoně mít a zároveň zavinilo nehodu. Když někdo pojede v prosinci po městě v letních gumách, bude sucho, 10° C a vrazí do něho někdo, kdo má letní či zimní gumy a prokazatelně nehodu zavinil, tak pojišťovna nemá nárok na poškozeném v letních gumách (s dobrým vzorkem) něco uplatňovat. Od 1.1.2014 dokonce neplatí ani celou škodu, ale celou opravu a náklady poškozeného a to i v autorizovaném servise spolu s půjčením náhradního adekvátního auta po dobu opravy.
p32 píše:...Když někdo pojede v prosinci po městě v letních gumách, bude sucho, 10° C a vrazí do něho někdo, kdo má letní či zimní gumy a prokazatelně nehodu zavinil, tak pojišťovna nemá nárok na poškozeném v letních gumách (s dobrým vzorkem) něco uplatňovat. Od 1.1.2014 dokonce neplatí ani celou škodu, ale celou opravu a náklady poškozeného a to i v autorizovaném servise spolu s půjčením náhradního adekvátního auta po dobu opravy.
Kecáš - a pokud tomu sám věříš, ještě hůř pro tebe i pro ty, který o tom přesvědčíš. V okamžiku, kdy je účastníkem nehody vozidlo, který jede v zimním období na letních gumách, pojišťovny automaticky počítají absenci zimních gum jako jeho jeho spoluvinu - i když někdo jako ty jejich práva a povinnosti vykládá jinak, oni se řídí "svým právem", který se prostě od selskýho rozumu PODSTATNĚ ODLIŠUJE. A vzhledem k tomu, že jedinec jednoduše NEMÁ na to, aby si zaplatil dostatečně práskanýho advokáta, příslušnej spor o právo/neprávo pojišťovny zkrátit postiženýmu plnění škody ten poškozenej obvykle prohraje... Protože stát jako tvůrce zákona nedohlíží na jeho dodržování ve prospěch postiženejch, ale jako správnej čert se*e vždycky na tu větší kupu, je občan tím, čím je = zdrojem peněz pro pojišťovnu, ne pojišťovna prostředkem jak poškozenýmu nahradit škody...
A kutilmile - nelituju tě