Receiver Nordmende - problém se zvukem při spouštění

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Otik

Receiver Nordmende - problém se zvukem při spouštění

#1 Příspěvek od Otik »

Zdravím, mám dotaz ohledně receivru Nordmende hifi 8900 sc. Když ho pustím tak chvíli trvá než najede zvuk, někdy to trvá 20 sekund někdy minutu. Všiml jsem si, že během doby než najede zvuk tak lehce poblikává display, který zobrazuje frekvenci naladěné stanice rádia (lehce se zeslabuje a zesiluje jeho intenzita). Pak to slabě cvakne a žačne hrát. Déla to i u kazety nebo u AUX. V čem by mohl být problém? díky za vaše nápady.
Naposledy upravil(a) Otik dne 05 dub 2015, 11:38, celkem upraveno 1 x.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Otik píše:... Pak to slabě cvakne a žačne hrát. Déla to i u kazety nebo u AUX. V čem by mohl být problém? díky za vaše nápady.

Žačne to hrát, až v tom čvakne relé, které připojí reprobedny :lol:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Otik »

To cvaknutí je podle mě normální, ale proč to trvá tak dlouho? Špatné relé?
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Ne, něco jíné a to je důvod, proč relé připíná tak pozdě. Může to být zdroj, studenti, elyty, keramiky a nebo něco jiného. Je třeba rozdělat šrouby co drží kryt a provádět lokalizaci závady. Žádnou jinou radu nečekej, jiná není.
..to bude jen ňákej odpůrek
Otik

#5 Příspěvek od Otik »

Já jsem laik :-) proto se ptám jestli někdo nezažil podobný problém. Ještě takový poznatek, když to najíždí tak zkouším zatlačit do hlavního tlačítka a ten display přestane pohasínat a rozsvítí se na plno, jednou se tak přitom spustil i zvuk.

Vykašlal bych se na to a koupil něco nového, ale mě se ty staré věci líbí, že je to ještě takový poctivý těžký kus železa a na ozvučení kuchyně :-) to stačí.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

No tak pokud to reaguje na síťový vypínač v tom smylu, jak to popisuješ, tak by třeba mohl být problém s pomocným kontaktem na vypínači? Nevím, neznám tenhle hifi bazmekt.
Zkus to rozdělat a vypínač nafotit.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Otik

#7 Příspěvek od Otik »

Přikládám fotografie, power tlačítko je v čelním panelu a přes plastové rameno ovládá spínač uvnitř přístroje. Hledal jsem servisní manuál, ale zatím nic volně ke stažení není, pouze z placených stránek.
Přílohy
DSC_0476.JPG
(270.07 KiB) Staženo 144 x
Otik

#8 Příspěvek od Otik »

Vypínač je typ 5A/80 A 250V, SDU 4 P našel jsem něco na německé diskusi, nemůže to být stejný problém?

http://new-hifi-classic.de/forum/index.php?topic=6754.0
yesper26

#9 Příspěvek od yesper26 »

Nastriekaj do neho kontox a uvidis, no podla mna to vypinacom nebude. Skontroluj ci nema studaky.
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Oba kanály sepnou stejně až tak pozdě ? Pioneer A656 mám 24 let a relé cvakne do 3-4 sek po zapnutí. Nebo možná relé je tam jedno a spíná oba kanály, to nevím.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
TubeGuru

#11 Příspěvek od TubeGuru »

Zdar, když už jsi vlastně závadu diagnostikoval - síťový vypínač a jeho isostatový nástavec. Pravděpodobně se vytvořily u pinů v tišťáku mikrotrhlinky následkem nedostatečného mechanického uchycení spínače (aspoň podle fotky to tak vypadá, že je to poměrně pružný plíšek). Soudím, že když pečlivě propájíš všechny pájecí body přepínače (je jich asi 12), bude to fungovat jak má.
kokun

#12 Příspěvek od kokun »

Otik píše: Když ho pustím tak chvíli trvá než najede zvuk, někdy to trvá 20 sekund někdy minutu. Všiml jsem si, že během doby než najede zvuk tak lehce poblikává display, který zobrazuje frekvenci naladěné stanice rádia (lehce se zeslabuje a zesiluje jeho intenzita). ...

Prdlajs - jak může být vadný síťák, či přívod sítě, když mu svítí (polikává) display - jedině, že by svítil setrvačností při ztrátě sítě. To je takový problém měřit napětí (a jeho výpadky) na prim. trafa?
Honza - kokúň

#13 Příspěvek od Sendyx »

Otestovat ten vypínač ohmmetrem je práce na pár minut...
Otik

#14 Příspěvek od Otik »

Ještě sem sice neměl čas to nechat proměřit, ale malý postřeh když vypínám zařízení přímo ze zásuvky a nechám tlačítko power zapnuté, tak po opětovném zapojení do zásuvky normálně najede i opakovaně s časovým odstupem.
fredis

#15 Příspěvek od fredis »

Bude to ten spínač. I podle těch německých stránek. Mají to tam hezky popsané i s obrázkem jak ho překlemovat. Podle diskuse jsou ty vypínače poruchové.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“