sváření pásu pásové pily
Moderátor: Moderátoři
To s tou cirkulárkou je jako bych to vyprávěl já, jen v mým případě šlo o cca 25cm smrkovej kulán na kolíbce, opakovaně navalovanej vší silou na 60cm kotouč cirkulárky - že se kotouč zastavuje a od zubů se modře kouří ho ABSOLUTNĚ nevzrušovalo... Elektrika vydržela, co nevydrželo, byly zuby na pile - vyhřály se, tím samozřejmě změkly jak sejra a pilovej kotouč byl k hojnu...
Výtky, že vyhodil oknem 2 tisíce nebral v potaz - "dyť si tu pilu zas nabrousíš, nebo to neumíš?". Ano, nabrousil jsem ji, ale stačily 2 řezy a byla samozřejmě zas tupá jak (_!_) ...
Takže abych se nemusel dřít jak votrok na tupým kotouči, šel jsem druhej den do železářství a koupil jsem novej kotouč. Nahodil jsem ho na pilu, dořezal dříví - a kotouč jsem (pro sichr, aby ho dotyčnej zase nezmrvil) z pily sundal a nasadil jsem tam zase ten starej - a novej zabalenej zpátky do SVIKu (antikorozní papír) jsem strčil za ponk v dílně.
Bohužel, policejní "čuch" na pohřešovaný "důkazy" se opět osvědčil, další víkend jsem dorazil na chaloupku pozdě a už z dálky jsem slyšel naříkavě kolísavej jekot "cirgule" - a prakticky hned mezi dveřma jsem dostal držkovou "cos to koupil za srágoru, dyť ten novej kotouč cos ho dal za ponk řeže úplně stejně blbě jako ten starej kotouč...!!!" - s děsem "ježišmarjá, jak jenom ten novej kotouč našel ???!!!" jsem se šel podívat na pilu, samozřejmě, starej kotouč hozenej u stěny, novej na pile - a zuby už zas modrý jak švestky... Radši jsem šel pryč a ty 2,5 tisíce co mě stála nová pila "odepsal do ztrát", než bych se s dotyčným hádal... To fakt nemá cenu...
A kutilmile - nelituju tě
Navíc kdybych na cirkuli cokoliv odpojil a tím znemožnil její "zneužití", on je schopnej vzít do ruky šroubovák a jít se v ní rejpat sám - včetně toho, že to bude dělat s kabelem v zásuvce, protože ho nenapadne si ji před odkrytováním elektricky odpojit. Tudíž pokud ji nechám funkční a nebudu se do ní šprtat, on nebude narušovat aspoň elektrickej izolační stav a jediný nebezpečí, kterýmu se tak vystaví bude votročení při řezání = nebude nikomu hrozit, "že si šáhne"...
A kutilmile - nelituju tě