W7 na ploše mají ikony správcovskej štít
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:Není ani potřeba formátovat na jiný mašině. Při nabootování z instalačního DVD vir nemá šanci, to by musel být jedině v BIOSu. Doporučuji nabootovat, zrušit původní partition, přebootovat, vytvořit novou/nové podle potřeby a instalovat.
Taky jsem si myslel, že bude stačit instalační DVD W7. Měl jsem 1,5T rozdělený 2x 0,75T. Oboje jsem zrušil a založil 0,5 T a 1T. Naformátoval formátem, co je v instalaci W7 (samozřejmě tam je rychlej.) Na konci instalace W7 jsem pokračoval na DVD od boardu kvůli Lan a zvukovce. A víš co se stalo? Dostal jsem na výběr, jestli zachovat Avast a nebo nainstalovat Norton antivirus z CD od boardu. Kde se tam vzal ten Avast??
Jirka
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-fix-the-master-boot-record-in-windows.html
Jirka
Ale vážně, ony se partition skutečně vytvoří jako 2 mezikruží vedle sebe? Jeden IT mi totiž tvrdil, že to má jakejsi systém na urychlení práce s více log. disku na jednom fyzickým, že se v poměru rozdělení disků přiřadí třeba u 750GB+750GB lichá stopa jednomu, sudá druhýmu disku.
Jirka
rnbw píše:Tak to bol odbornik ako sa patri... Particia je definovana cislom sektora, kde zacina a cislom sektora, kde konci (resp. poctom sektorov).
No já bych řekl spíš od LBA začátku do LBA konce. Na sektory, stopy a hlavy si HDD nehrajou už skoro 20 let.
A propo, jak ses měl na dovolený, žes tady týden nebyl a zrovna když jsem Tě hrozně moc potřeboval.
Jirka