jde nabít Ni-MH
Moderátor: Moderátoři
jde nabít Ni-MH
Napřed ji změř, zda není přepólovaná, potom ji zkus nabíjet malým proudem (max. 1/10 C, raději třeba 1/50 C). Pokud napětí postupně poroste a aku se nezačne nadměrně přehřívat, tak by mohlo být vyhráno.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nastav si třeba 5V, do série k článku dej žárovku na 12V s co nejmenší watáží a taky měřák přepnutý na proud.
Zkus co tam poteče. Kdyby se podařilo docílit proud tak do 50mA, tak bych to nějakou dobu nechal, hlídal občas napětí. Až by tam bylo tak 1V, tak bych je dal do té slabší nabíječky.
starecd píše:Nejsou to žádné značkové aku, kupované v Lídlu 900mAh, Tronic. Používám je pouze do Mp3, nabíječka šachtová Tronic 270mA. Jinak ještě mám takovou "cestovní" nabíječky, co se prodávají i s akumulátory,100 a 120mA pro články AAA.
Odpovídám se zpožděním. Téměř výhradně kupuji Tronic z Lidlu, odejdou po několika letech a za tu cenu bohatě vyhoví. Řízenou nabíječku 6-násobnou jsem koupil taky v Lidlu. Jedna mi za 1,5 roku odešla, tak jsem ji bez problémů vrátil a koupil novou. Stále jede.