W7 na ploše mají ikony správcovskej štít

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#46 Příspěvek od rnbw »

CHS adresacia bola uz davno (od IDE diskov) len emulacia. Disk interne pracuje s LBA.
lesana87

#47 Příspěvek od lesana87 »

xsc píše:zatímco klasický CHS měl přímý vztah k fyzické organizaci disku
To také platilo jen na dávném začátku. Třeba běžné disky ve stovkách MB neměly víc jak 3 plotny a přitom měly běžně 8-16 hlav. :)
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Tak to je divoká potvora. Ale spíš než formátování partition mě napadá, že bude zalezlý v MBR. Sice bych čekal, že ho instalace W7 přepíše defaultem, ale možná ne. Takže bych nabootoval z DVD do konzole a použil ještě před instalací fixmbr:
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-fix-the-master-boot-record-in-windows.html

Dnes po celodenním přeinstalovávání W7 a instalaci programů z originálních CD a DVD zase najednou stejnej stav, na půlce ikon správcovskej štít a několik programů nejde zase spustit. Podotýkám, na jiným PC úplnej formát disku, kromě toho naformátovanýho disku žádněj další v PC nebyl. Tentokrát Norton antivirus nainatalovanej z CD ještě před prvním připojením na internet, ani vteřinu PC nebylo bez antiviru. Zkusil jsem nahradit Nortona Avastem, nejde nainstalovat. To samý Kaspersky. AVG sice šlo, ale nic nenašlo. Úplně zbytečná práce 4dny. :x
Tak a teď experti raďtě, co s tím, kde je ten vir či co to je zalezlej a nebo jak zabránit, aby mě prolezl do PC, když o něm Norton ani AVG ani online NOD vůbec neví....
Jo a taky jeden z příznaků je, že trvale svítí výběr disku a přitom Nečinné procesy hlásí stále kolem 90%.
Už si s tím nevím rady...
Jirka
xsc

#49 Příspěvek od xsc »

A bylo to i s tím přepsáním MBR?
Pokud ano, tak mě napadá jen jediná možnost - je to někde v BIOSu.
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Tohleto mi zhruba před rokem udělalo po jedný aktualizaci Woken - taky mi u zástupců naskákaly štíty, ale spustit šlo všecko. Podezíral bych některou z aktualizací Woken, ale určitě si netroufnu byť i jen tipovat která to páše. Musel bych to zkoušet tak, že bych udělal čistej instal, přes něj hodil antivir a teprve po něm nainstaloval další programy - přednostně ty, který nechodí. A pak bych musel teprve otevřít Pinďous Update a jednu po druhý postupně povolovat aktualizace - a vždycky po každý z nich zkoušet, jestli pořád ještě ty podezřelý aplikace chodí nebo ne.

Zkus se obrátit na stránku PC-help, tohle je buď práce pro nějakýho opravdovýho znalce Widlí, nebo při tom postupným zkoušení leda tak pro nějakýho vraha na ukrácení dlouhý chvíle během pobytu na Mírově, Valdicích nebo podobný inštituci. Web (l)Žívě.cz úmyslně neuvádím, ti jsou rádi že jsou rádi...

Mimochodem, zkoušels upgrade BIOSu? Když už to tady kolega xsc nakousnul, možná by stálo za to nahodit konfiguraci HW včetně verze BIOSu a driverů, který do toho cpeš...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#51 Příspěvek od Celeron »

Copak mě by ty štíty nevadily, pokud by šly všechny programy, co je maj.
Jenže nejdou. Pokud to je některá aktualizace, tak mě picnou, aktualizovalo se to nadvakrát, poprvé kolem 140, podruhý asi 30. To je neřešitelný. :x
Drivery isem nechal vyhledat pomocí IObyte DriveBoosteru, našlo se jich a aktualizovalo 16. Bios jsem nezkoušel ale na CD k boardu je bios manager kterej umí stáhnout a nainstalovat.
Jinak pochybuju, že nějaká aktualizace může znemožnit instalaci antiviru. Rozhodně Avast a Kaspersky se v půlce instalace zakousnou. AVG a Norton nainstalovat jdou, ale nic v PC nenajdou.
Stále si myslím, že je něco někde na disku. Asi to odnesu k někomu, kdo si s tím poradí...
Jirka
serviceman

#52 Příspěvek od serviceman »

Když je problém s instalací antiviru, spusť třeba Kaspersky, nebo Eset z CD. Na mrtvém systému se máloco skryje.

Mimochodem, když některé programy se štítem nejdou spustit - předpokládám, že není příliš vysoké UAC a že jsi administrátor.

A které to jsou programy?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
robo

#53 Příspěvek od robo »

Muzu poprosit o obrazek one ikony se stitem. Rad bych tomuto problemu porozumel a pripravil se na to az dorazi ona aktualizace os. Tedy jestli je to tim. Dik
Jen tak bokem, ten IObyte DriveBoosteru se me nezda jako dobra aplikace. Spise je to jen wow efekt. Vsechny ovladace od zakladnich komponent jsem mel aktualni a tento soft me hlasil ze ne a ze nasel aktualni. Coz byla blbost. Radeji volim manualni vyhledani na webu vyrobce HW a naslednou instalaci.
serviceman

#54 Příspěvek od serviceman »

robo, problém ikon se štítem u Windows 7, a jenom tam, je dost široce diskutován bez uspokojivého závěru. Někteří to vidí jako pozůstatek viru a jiní jako nastavení UAC. Udělat ikonu bez štítu opticky není problém, ale nikde se nepíše, že by nešly spustit programy. (Skoro jistě to není žádnou aktualizací).
xsc

#55 Příspěvek od xsc »

Aktulizaci bych za tím opravdu nehledal. Mám v práci mnoho Win7 na různých HW konfiguracích a žádná aktualizace nic takového nepřinesla.
Asi bych na to šel hrubě od začátku. Stáhnout DOS utilitu od výrobce disku a dát zapsání nul na celý disk. Stejně tak z DOSu flashnout nový/stejný BIOS. Pak instalovat W7 z DVD a stáhnout drivery od výrobce čipsetu a grafiky. Neinstalovat žádné pomocné utility na jejich hledání. Pak nechat Windows zaktualizovat. To celé provádět někde za NAT, aby ještě neaktualizovaný systém nebyl otevřen do netu.
Běžné programy by totiž ikonu se štítem mít neměly. Jsou napsané tak, aby je mohl spouštět každý uživatel.
Celeron

#56 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Když je problém s instalací antiviru, spusť třeba Kaspersky, nebo Eset z CD. Na mrtvém systému se máloco skryje.

Mimochodem, když některé programy se štítem nejdou spustit - předpokládám, že není příliš vysoké UAC a že jsi administrátor.

A které to jsou programy?

Jako administrátor jsem, UAC nastavení jsem zatím nebádal, přiznám, že netuším, jak to změnit a jak to s těma nesmyslama kolem řízení uživatelskejch účtů vlastně je. Já to vlastně jako jednouživatel vůbec nepotřebuju, nedá se to úplně vypnout?
Až dojede HDD Low Level Formát tak zkusím znova W7 s zakázanejma aktualizacema a instalaci programů, co nechodí.
Co za programy mělo ten štít si nepamatuju, ale z nich nechodí HD tune 2.55, Dwg true viewer 2012 od Autocadu, Excel 2007, DraftSight 2012, Smart defrag 4 a Repetier-host. Všechno to jsou buď ofiko z CD, nebo free z netu.

Na závěr dotaz: Když se udělá HDD L W formát, je skutečně celej disk přepsanej včetně MBR?

Jirka
Celeron

#57 Příspěvek od Celeron »

robo píše:Jen tak bokem, ten IObyte DriveBoosteru se me nezda jako dobra aplikace. Spise je to jen wow efekt. Vsechny ovladace od zakladnich komponent jsem mel aktualni a tento soft me hlasil ze ne a ze nasel aktualni. Coz byla blbost. Radeji volim manualni vyhledani na webu vyrobce HW a naslednou instalaci.

Na efekt to asi nebude, drivery od boardu a Nvidie jsou na s HW dodaným CD cca 2-3 roky starý. Ty nalezený Drive boosterem jsou o rok až dva novější. Ale můžu je zkusit hledat přímo.
Jirka
xsc

#58 Příspěvek od xsc »

A ten HDD low level formát děláte odkud? Utilitou výrobce? - tam se to snad dnes označuje jen jako write zeroes to disk, skutečný low level formát už neexistuje. Ale jinak ano, přemaže to disk komplet včetně mbr.
Drivery hledat zásadně přímo - Nvidia/AMD/Intel + výrobce síťovky a zvukovky (Realtek).
Naposledy upravil(a) xsc dne 08 dub 2015, 12:20, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#59 Příspěvek od serviceman »

Celeron píše:drivery od boardu a Nvidie jsou na s HW dodaným CD cca 2-3 roky starý.
V této chvíle naprosto nejde o poslední drivery, ale o čistou instalaci, a řekněme Excel. S tím ostatním bych moc nepospíchal.

UAC se nastavuje v Control Panel / User Accounts / Change User Account Control settings. Standartní nastavení je na obrázku. Většinou ho není třeba měnit.
Přílohy
2015-04-08_12-26-30.jpg
(69.06 KiB) Staženo 47 x
Naposledy upravil(a) serviceman dne 08 dub 2015, 12:29, celkem upraveno 2 x.
Celeron

#60 Příspěvek od Celeron »

xsc píše: Stáhnout DOS utilitu od výrobce disku a dát zapsání nul na celý disk. Stejně tak z DOSu flashnout nový/stejný BIOS. Pak instalovat W7 z DVD a stáhnout drivery od výrobce čipsetu a grafiky. Neinstalovat žádné pomocné utility na jejich hledání. Pak nechat Windows zaktualizovat. To celé provádět někde za NAT, aby ještě neaktualizovaný systém nebyl otevřen do netu.

Mám to v plánu tak jak píšeš. Ale rozveď prosím to "někde za NAT". Jak to udělat, když je PC připojený na VDSL router/switch.

Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“