W7 na ploše mají ikony správcovskej štít
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:Běžný VDSL router obsahuje NAT. Zkontrolujte IP (zadat ipconfig v cmd) - adresa bude mít tvar 10.0.0.X. Ta je ven neroutovatelná, takže to je OK.
10.0.0.35 takže Ok.
UEFI u 2,5 roků starý mašiny s W7? To může být? Ja si myslel, že to je až současná vymoženost W8 a dál. Ale nechám se poučit.
Jinak HDD "mažu" tímhle: HDD Low Level Format Tool 4.05 zatím si poradil se vším. Cvičně jsem ho kdysi použil na 4GB HDD a pak ho zkusil v non-PC mašince a od LBA 0 do LBA max měl všude 0.
http://hddguru.com
to Serviceman: Jo tak tohle
Jirka
xsc píše:UEFI tam být může, záleží na nastavení BIOSu. Pokud je podpora 3GB disků, tak pro boot z takového disku být dokonce musí. Win7 64bit to umí.
Mám W7/32 a ten support pro víc než 3TB jsem neinstaloval, takže otázka zda je či ne stále trvá.
Mezitím jsem koukal na netu na tu sviň...u s zavirováním FW u Seagate disků. Doufám, že mě NSA nemá za tehoristu, saracéna či jinýho v noční košili oděnýho extréma.
Jirka
Win7 32 UEFI k bootu nepoužívají, takže pokud je v BIOSu volba, nastavil bych rovnou legacy mode.
Jinak HDD bych radši mazal utilitou přímo od výrobce, ale asi v tom nebude problém. Vždyť už zbyli jen dva, tak je asi dotyčný soft zvládá.
HDD po Low Levelu vypadá po testu dobře, tak jdu zase instalovat.
Přemejšlím ale, zda rovnou neosadit SSD 120 nebo 250 GB. Ale zase jsem slyšel, že třeba Samsung má taky FW, co se projevuje časem velkým zpomalením zápisu a čtení.
Jirka
- serviceman
Nakonec, až ti to bude chodit, tak to na SSD můžeš kdykoliv překlopit.
SSD bych se nebál, aspoň ten systém bude při těch mnoha rebootech svižnější.
- serviceman
Jirka
Daleko důležitější projev neaktivnosti verbeže jsou ty klidně probíhající instalace a další funkce programů bez výpadků a podobnýho otravování...
A kutilmile - nelituju tě