W7 na ploše mají ikony správcovskej štít

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#61 Příspěvek od xsc »

Běžný VDSL router obsahuje NAT. Zkontrolujte IP (zadat ipconfig v cmd) - adresa bude mít tvar 10.0.0.X. Ta je ven neroutovatelná, takže to je OK.
xsc

#62 Příspěvek od xsc »

Ještě jedna věc. Bootuje to klasicky nebo přes UEFI? Pak by se breberka mohla schovat ještě někde tam.
Celeron

#63 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Běžný VDSL router obsahuje NAT. Zkontrolujte IP (zadat ipconfig v cmd) - adresa bude mít tvar 10.0.0.X. Ta je ven neroutovatelná, takže to je OK.

10.0.0.35 takže Ok.
UEFI u 2,5 roků starý mašiny s W7? To může být? Ja si myslel, že to je až současná vymoženost W8 a dál. Ale nechám se poučit.

Jinak HDD "mažu" tímhle: HDD Low Level Format Tool 4.05 zatím si poradil se vším. Cvičně jsem ho kdysi použil na 4GB HDD a pak ho zkusil v non-PC mašince a od LBA 0 do LBA max měl všude 0.
http://hddguru.com

to Serviceman: Jo tak tohle :wink: Měl jsem nastaveno jak na snímku a zkoušel jsem na obě strany.

Jirka
Naposledy upravil(a) Celeron dne 08 dub 2015, 13:27, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#64 Příspěvek od EKKAR »

UEFI mám na mámoprkně ASUS H-87 Plus taky - už minimálně půldruha roku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#65 Příspěvek od Celeron »

Jak to poznat zda tam je? Vím, že board ma podporu disků pro 3TB a více protože to píšou na úvodním screen ale UEFI jsem nezkoumal.

Nějak ve mě sílí pokušení do tý mašiny nainstalovat starý zlatý XP a vykašlat se na tyhle nový sra..y.

Jirka
xsc

#66 Příspěvek od xsc »

UEFI tam být může, záleží na nastavení BIOSu. Pokud je podpora 3GB disků, tak pro boot z takového disku být dokonce musí. Win7 64bit to umí.
Poznat by to mělo jít z BIOSu - měla by tam být na to obrazovka, tam by měl být vidět i instalovaný OS.
rnbw

#67 Příspěvek od rnbw »

Podpora UEFI sa zacala objavovat na niektorych PC uz okolo roku 2009.
Celeron

#68 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:UEFI tam být může, záleží na nastavení BIOSu. Pokud je podpora 3GB disků, tak pro boot z takového disku být dokonce musí. Win7 64bit to umí.

Mám W7/32 a ten support pro víc než 3TB jsem neinstaloval, takže otázka zda je či ne stále trvá. :) Až dodělám ten disk, tak se kouknu do biosu.
Mezitím jsem koukal na netu na tu sviň...u s zavirováním FW u Seagate disků. Doufám, že mě NSA nemá za tehoristu, saracéna či jinýho v noční košili oděnýho extréma. :x
Jirka
xsc

#69 Příspěvek od xsc »

Ono je otázka, jak moc ten NSA vir reálně koluje a jak moc o něm fámy vypouští jiné agentury. V každém případě tohoto viru bych se nebál, ten bude napsaný tak, aby se neprozradil, ne aby rozbil wokna na první pokus. Špión nemá zájem se prozradit.
Win7 32 UEFI k bootu nepoužívají, takže pokud je v BIOSu volba, nastavil bych rovnou legacy mode.
Jinak HDD bych radši mazal utilitou přímo od výrobce, ale asi v tom nebude problém. Vždyť už zbyli jen dva, tak je asi dotyčný soft zvládá.
Celeron

#70 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem dostal radu na viry.cz nainstalovat W7, bod obnovy, projet KaVRTool, nainstalovat Office 2007, zase obnova, KaVRTool a tak furt dokola. A kdty na něco narazím, krok zpět. Nojo, ale to budu vše potřebný instalovat tak 14 dní....
HDD po Low Levelu vypadá po testu dobře, tak jdu zase instalovat.

Přemejšlím ale, zda rovnou neosadit SSD 120 nebo 250 GB. Ale zase jsem slyšel, že třeba Samsung má taky FW, co se projevuje časem velkým zpomalením zápisu a čtení.

Jirka
serviceman

#71 Příspěvek od serviceman »

Moc se SSD neboj, mám OCZ-Vertex2 (čili z dnešního pohledu relikvie), který po cca 10 000 hod trvalého provozu nevykazuje skoro žádnou změnu při měření programem CrystalDiskMark. Oproti klasickému disku, a to myslím 15000 ot. s přístupem 1,6ms) je to rychlostí někde úplně jinde.

Nakonec, až ti to bude chodit, tak to na SSD můžeš kdykoliv překlopit.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
xsc

#72 Příspěvek od xsc »

Pokud budu instalovat z oficiálních CD, případně z driverů od výrobce, tak není potřeba dělat takové šílenosti. Udělat bod obnovy se občas hodí, ale pokud soubory nakopne vir, je to k ničemu. Žádné další utility bych nepoužíval, jen bych tam pak hodil Avast nebo něco obdobného, spíš pro jistotu. Instalaci Win7 z DVD + případný SP1 (pokud není už v instalačce) + drivery + Office není potřeba takhle hlídat, když to půjde vše z CD.
SSD bych se nebál, aspoň ten systém bude při těch mnoha rebootech svižnější.
serviceman

#73 Příspěvek od serviceman »

Nějakým utilitám se ale časem stejně nevyhne. Lze je prověřit uploadováním na virustotal.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#74 Příspěvek od Celeron »

Musím to zaklepat po Low Levelu na jiným PC zatím vesele instaluju a po dvou až 3 větších balících zálohuju disk přes Hirense. Štít nikde žádnej, vše zatím chodí. PC je podle Avastu i Nortona zcela čistý a disky, co jsem k PC kromě systémovýho připojil jsem na jiný mašin taky projel Avastem. Ale když to vidím, jak Norton při instalacích z netu neustále odráží nějaký útoky tak se nedivím, že jsem tam měl nejspíš nějakýho rootkita, kterýho asi ten Low Level konečně odstřelil. No snad to tak půjde dál. :wink:
Jirka
EKKAR

#75 Příspěvek od EKKAR »

Hlášení "Váš (náš) antivir vás právě ochránil před XYZŽ virovými útoky" je normální hláška, která nemá se skutečnýma útokama žádnej souvis, je to placebo generovaný generátorem náhodnejch čísel. Vyskakuje to i když nejseš připojenej na net a máš PC jen propojený s nějakým dalším = je aktivní síťová karta. Má to za úkol setrvale ubezpečovat uživatele o tom, že "antivir nespí". Dokud takový hlášky nebyly, lidi často přestávali používat antivir z toho důvodu, že jim X tejdnů nebo dokonce měsíců nic "neodchytil", jednoduše protože k žádným pokusům o průnik nedocházelo. A pak najednou přišel frontální útok na ukolíbanýho uživatele a lidi z toho obviňovali producenty antivirů, že je nic nevarovalo - to hlášení je opravdu jen pro efekt, doslova jako štěkání hlídacího psa. Málokdo je ochotnej uznat, že nejlíp hlídá takovej pes, kterej neštěká, ale rovnou trhá a dáví...

Daleko důležitější projev neaktivnosti verbeže jsou ty klidně probíhající instalace a další funkce programů bez výpadků a podobnýho otravování...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“