Jakou koupit navigaci?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radioelectrum

Jakou koupit navigaci?

#1 Příspěvek od radioelectrum »

Chci si pořídit nějakou navigaci s požadavky: mapa Slovensko, Rakousko, Německo + podrobná mapa ČR s čísly domů i v malých obcích.
Možnost kdekoli na trase kliknout aby se vypočítala jiná trasa s vynecháním právě aktuální silnice.
Jednoduchá aktualizace přes USB kabel.

V navigacích se nevyznám a tak nejsem schopen zjistit která navigace toto umí. Nechci nic drahého, nepožaduji nějaké speciální funkce.

Mám tomtom start, a musím říci že to je asi ta nejhorší navigace co jsem kdy viděl. Stála spoustu peněz,(přes 6000Kč) a slibované doživotní aktualizace žádné, jedině chtějí platit, špatný signál i tam kde kolegova navigace z Lídlu za pár kaček chodila výborně. Nezná to čísla domů (jak dojet do obce 20km od mého bydliště vím i bez navigace, problém je právě s hledáním čísla domu v té obci)
Nevím jak objet objížďku .(nechci po 30km objížďky dojet zase na tu uzavřenou silnici a to o 3 km dál, což se mi nejednou stalo)
Pikofarad

#2 Příspěvek od Pikofarad »

Mám 2roky TomTom START 25 Europe LIFETIME .Pořízena za 3600.Funguje bezvadně
Naposledy upravil(a) Pikofarad dne 08 dub 2015, 08:11, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Zkus nejdřív pročíst aspoň stručně fórum Navigovat.cz - tady máš odkaz na jejich titulku:
http://forum.navigovat.mobilmania.cz/index.php?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pocitujlasku

#4 Příspěvek od pocitujlasku »

ja mam v mobile be-on-road, je to free, vyuziva openstreetmap. Na bezne navigovanie v pohode, casto pouzivam, ked idem v cudzom meste peso.
V aute mam cinsku navigaciu s igo primo (nie uplne origo verziu), naviguje v pohode, vie prepocitat trasu v pripade, ak odbocim mimo trasu. Niekolkokrat vyskusana SK-DE, bez problemov.
Ak chces online informacie, tak potom asi waze v mobile+internet. Komunita je velka, aktualizovane informacie o zapche, obmedzeniach, hliadkach.
No vidis, a tak si sa bal
passion

#5 Příspěvek od passion »

Ak je to možné, tak najlacnejšie Mio s SD slotom, ktoré ti bude vyhovovať veľkosťou HW, odomknúť, a naprasiť tam iGO. Aktualizácie máp sú na fórach 4x ročne.
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

díky za mnoho informací, ale zatím mi nikdo neodpověděl na to nejdůležitější:
která navigace či typy map navigují s čísly domů v malých obcích ?
A jak to je s možností se vyhnout určité silnici, když je někde objížďka, aby mne navigace po pár kilometrech nenavedla zase na tu uzavřenou komunikaci.
Nemám čas studovat spousty fór s mnohdy rozporuplnými a protichůdnými informacemi.
Chci si koupit navigaci, jednou, dvakrát ročně ji připojit k PC stáhnout novou mapu a hotovo.

Nechci dopadnout jak s tomtomem kde mám mapu od roku 2009 a nevím jak ji zaktualizovat. Mapy co jsou po různu ke stažení jsou větší než pamě´t v navigaci, takže vůbec netuším jak to tam dostat ?
Stejně tomtoma již nechci. nemám v něj důvěru.
Rozhodně nechci dělat nějaké úpravy jak píše passion. Chci si koupit něco hotového funkčního bez nutných experimentů.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Otec měl Panasonic a aktualizace mapy by byla dražší, než nová navigace.
Podle mě "hodně muziky za málo peněz" udělá tablet s GPS a vhodně zvolená androidí mapa (Be-on-Road, mapfactor navigátor, nebo jiný a placený).
Jinak jsem měl v rukách ruskou navigaci, která měla možnost aplikaci map více výrobců (tom-tom, Garmin, a ještě další dvě, co si nepamatuju)
pocitujlasku

#8 Příspěvek od pocitujlasku »

radioelectrum píše:která navigace či typy map navigují s čísly domů v malých obcích ?

Igo ma celkom dobre spracovane popisne cisla aj v obciach
radioelectrum píše:A jak to je s možností se vyhnout určité silnici, když je někde objížďka, aby mne navigace po pár kilometrech nenavedla zase na tu uzavřenou komunikaci.

Toto bohuzial nedokaze ziadna offline navigacia. Nema ako zistit, ze je tam obchadzka, resp. kde zacina a kde konci. Ty sice mozes ist mimo trasy, ona si to prepocita novu trasu, ale jednoducho bude stale navigovat na cestu vyssej triedy, resp. rychlejsiu.

Toto dokaze napr. waze, ale ta potrebuje online pripojenie na net a niekto z komunity tam musi zaznamenat tu obchadzku.
No vidis, a tak si sa bal
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Artaban001 píše:...
Podle mě "hodně muziky za málo peněz" udělá tablet s GPS a vhodně zvolená androidí mapa (Be-on-Road, mapfactor navigátor, nebo jiný a placený).
....
A máš vidět, co dělají chlupatý, když na palubce zmerčí tablet.... Jakýkoliv argumenty, že na něm je zapnutá navigace berou jen jako výmluvu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Charos

#10 Příspěvek od Charos »

Míval jsem před lety Mio, mapy a spolehlivost děsná, pak jsem tam dal nějakou free mapu a dobrý.
Teď mám už pár let Garmin 765 Lifetime, chodí bez problémů, má FM anténu (asi 50cm kablíku) s příjmem dopravních informací (přijímá info z FM vysílání Českého rohlasu apod., indikuje zácpu před tebou popř. reaguje na objížďky - tuto funkci má už hodně navigací).
Popisná čísla nejsou nikde 100%, ale u Garmina fungují i v menších obcích, vesnicích, ale někdy taky neví.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

EKKAR píše:A máš vidět, co dělají chlupatý, když na palubce zmerčí tablet.... Jakýkoliv argumenty, že na něm je zapnutá navigace berou jen jako výmluvu...

To je sice hezký, ale pokud to nebrání ve výhledu a je to dobře uchycené, aby to svým pohybem za jízdy neovlivňovalo pozornost řidiče od silničního provozu, tak si prostě mohou trhnout. Já to zrovna na palubovce mít nemůžu, protože je na to pak blbě vidět kvůli slunku, i když je to podle předpisů.
hafca

#12 Příspěvek od hafca »

I když navigace neumí navigovat na popisná čísla dá se to obejít. Je to sice trochu pře ruku, ale dá se to. Pokud se jede na jedno místo, pak si najdu na internetu na mapách konkrétní místo s jeho souřadnicemi a pak naviguji na ně. Když je těch míst víc, pak si je uložím jako body zájmu a naviguji na ně. Má to tu výhodu, že si doma v klidu okouknu trasu a pak už jen jedu. Ale navigce musí tyhle věci umět.
Upozornění na objížďky asi nejlíp umí zmíněné Waze. Ovšem s tou nevýhodou být on-line. Některé navigace umí přijímat RDS, ale to u nás spíš nefunguje než funguje. Kolikrát se stane, že než se k nim aktuální informace dostane, než jí ověří a pošlou ven, už je po problému. Nebo tam naopak info visí a problém dávno není.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
radioelectrum

#13 Příspěvek od radioelectrum »

a to žádná navigace neumí ručně zadal objížďku tím že bych na mapě klikl na začátek a na konec té cesty s tím že ji nechci použít ? Nebo zadal číslo té komunikace?
hafca

#14 Příspěvek od hafca »

V TomTom 720GO co mám já se výpočtu trasy dá zadat buď "cestovat přes" nebo "vyhnout se části trasy". Když připojím přijímač RDS a najde někde problém, tak ještě "vyhnout se uzavírce", případně ještě "minimalizovat zpoždění". Ale jak jsem psal, používání toho RDS je ošemetné.
Ale je to starší navigace, kterou si hýčkám. V nových TT to mají nějak jinak a co jsem četl, tak žádná sláva, spíš to mají horší. Proč, to snad ví jen výrobce, uživatelé se jen diví a přecházejí na jiné značky.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Mám navigon a chodil pěkně. Ale už jsou staré mapy. A bráchova-nevím teď typ, po aktualizaci v Chorvatsku a na jihu vůbec vždy hodiny radila otočit se do protisměru. Vzbudila se až po dni.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“