W7 na ploše mají ikony správcovskej štít

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#76 Příspěvek od Celeron »

Takže ty útoky zvenčí si to vymejšlí. Ale to na co upozorní vevnitř nebudou výmysly, protože pod názvem co napíše najdeš soubor v truhle.
Jirka
serviceman

#77 Příspěvek od serviceman »

Používám Norton Security a myslím, že ta doba, kdy to indikovalo kdejaký útok už pominula a teď se snaží běžet spíš jenom nenápadně na pozadí a neobtěžovat. Občas něco zahlásí a v historii a v karanténě to pak najdu. Vcelku se chová zdrženlivě, ale je ostražitý. Na kde co, stažené, upozorní, že nemá "reputaci", stejně jako na pochybné stránky.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#78 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem z toho na mašli. :roll: Přišel jsem při migraci HDD na SSD při zmenšování partition na C: EasyUSem o W7. Oprava systému nepomohla. Nová instalace W7 a zase ty správcovský štíty. Tak jsem přes noc zopakoval postup, co pomohl posledně. Low Level Formát HDD v jiným PC, instalace W7 s odpojeným netem a jedinným HDD v PC. Pak instalace driveru Nvidia, zvukovky a Lan z CD Gigabite. Vše z originál CD. Po nainstalování Easy Tune 6 taky z CD Gigabyte zase štít na jeho ikoně. Dál to nemá cenu, mám odzkoušíno, že pokud se objeví, jiný programy nejdou. Nechápu, kde ten vir bydlí. Jedině že by Low Level nepřepisoval vše na disku. A jestli to vůbec je vir. :roll: Doufám, že to není SW kurvítko, které se aktivovalo po 2,5 letech funkce originálního SW, nebo třeba Mrkvosoftí nátlak přejít na vyšší systém. Už začínám věřit úplně všemu...
Jirka
rnbw

#79 Příspěvek od rnbw »

Dam ti dobru radu: nikdy neinstaluj nic z CD dodaneho k HW, usetris si kopu problemov. Drivery su tam stare (novsie najdes na webe vyrobcu) a aplikacie pochybne.

Mimochodom, ten Easy Tune 6 sa pravdepodobne musi spustat s admin pravami, preto tam asi ma tu ikonu...
serviceman

#80 Příspěvek od serviceman »

Jak to píšeš, problémy se objevily po Easy Tune... Tak teď už aspoň víš čemu se vyhnout.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#81 Příspěvek od Celeron »

Ale já ET6 vůbec ani nespustil. Při minulý instalaci jsem postupoval bod po bodu totožně (zapsal jsem si to) a žádný štíty se neobjevily. A jak jsem psal, před 2,5 lety jsem měl vše nainstalovaný včetně ET6 a až donedávna bylo vše bez štítů.
to rnbw: Jak se mám bez driverů dodaných s HW připojit na net, když se nejdříve musí Realtec Lan driver nainstalovat?
To ET6 tam instaluju jen zkušebně abych zjistil, jestli se ikony správce objeví. Měl jsem obavu, že když se připojím na net a než nainstaluju nějakej antivir, tak mi do PC hned něco vleze.
Jirka
Celeron

#82 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Jak to píšeš, problémy se objevily po Easy Tune... Tak teď už aspoň víš čemu se vyhnout.

To mám za sebou minulý týden. Nainstaloval jsem jen W7, z netu stáhnul Nortona, Nvidii a poslední drivery Gigabitu, nainstaloval Office 2007. A štít byl na Excelu. Takže se mám vyhnout taky Excelu? To snad ne. :wink:

Teď jsem přišel na zajímavost. Třeba HDTune, pokud se odinstaluje, tak při nový instalaci tam už štít není. Podobně u toho ET6. Na Autocad DWG vieweru 2015 sice je, ale aspoň jde spustit, což dřív nešlo.
Jirka
Hejnicek

#83 Příspěvek od Hejnicek »

To ti nezavidim,
spis nez na vir to na me dela dojem,ze to cini nejaka blbe napsana aplikace. Vetsinou hodne rozmyslim, ci nainstalovat freeware, kdyz je to nutne.
Nekdy ale neni zbyti, tak udelam aspon bod obnovy a po pouziti hned zahodim (odinstaluju). Nerikam, ze vsechny tyhle softy jsou spatne, casto vsak nekalotami ci horkou jehlou zrobene pachaji neplechu.
p32

#84 Příspěvek od p32 »

Já bych řekl, že problém bude asi naprosto jednoduchý. Řešíš, jak spouštět něco jako správce, tak si prostě to něco odinstaluj a už to spouštění instalace toho programu dělej jak správce! Tím ti odpadne komunikace při spouštění instalovaného programu. Tak se to dá obejít tím, že ty problémové si otevřeš v oknech, kde jsou ale napřed je jen prosvítíš a pak upravíš jejich vlastnosti, kde bude spouštět jako správce, mód kompability, normálně/přes celou obrazovku atd.
Vycházím z toho, že nevím s jakými možnostmi jsi wokna instaloval, takže se k tomu nedá víc napsat. U W7 i W8 je fakt dost možností jak je instalovat a polovina z nich není moc dobrá.
Celeron

#85 Příspěvek od Celeron »

Tak pánové, tohle je už nad mý síly. Na matečním HDD jedinnej štít na Autocad DWG Vieweru. Po migraci na SSD pomocí EasyUS šťíty na asi 1/3 ikon a například Excel nefunkční. Tak jsem SSD vymazal a zkusil to samý Clonezilou abych vyloučil vadnej EasyUS. Úplně stejný, prostě to nemá řešení. Tak už snad jen vir v biosu, jestli něco takovýho vůbec je. Kašlu na to, pojedu dál přes HDD a SSD si nechám na nějakou jinou mašinu.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“