Doporučte velikost a výrobce SSD na XP, W7, W8
Moderátor: Moderátoři
Doporučte velikost a výrobce SSD na XP, W7, W8
Co z toho vybrat? Nejsou ty zápisový rychlosti Patriota a Kingstona nějaký nadsazený?
A propo, co s tim potom naklonovat C:. Půjde to pokud je klon celkovou kapacitou menší? Ale dat je na originálu jen necelá pulka kapacity klonu.
Mám tady CD Hieres Boot, tak něco na klonování je.
Jirka
- serviceman
Potřebuju tedy dostat data z 500GB HDD na 250GB SSD. Na HDD je ani ne týden stará instalace W7 a všeho co potřebuju k práci (115GB). Takže to nebude rozprskaný po celým disku. Radši jsem už udělal defragmentaci a projel PC CCleanerem. Taky jsem si udělal image disku v Hierens Boot. Na webu ještě doporučují vypálit pro sichr W7 recovery system CD. Je to hodně nutný, vypalovačka mi nějak blbne.
Dá se použít na migraci tohle? http://www.howtogeek.com/97242/how-to-migrate-windows-7-to-a-solid-state-drive/
Nějak mě z toho není jasný zapnutí Trimu. To co tam píšou platí obecně a nebo jen pro OCZ SSD? Vypnout defragmentaci je jasný ale tomu kolem Cache disku nějak nerozumím. Má se zapnout, nebo vypnout?
Je to tedy použitelný proces, nebo se dá na netu nalézt něco jednoduššího?
Díky
Jirka
- serviceman
Pokud máš týden starou instalaci, nemáš patrně ty stovky drobných nastavení a vymakaností. V tom případě bych to nainstaloval na SSD znovu.
Zálohu disku před instalací na externí disk. Přeci nebudeš 115GB vypalovat! Recovery disk zajistí jenom recovery existující instalace anebo zálohy celého disku.
Jenže, pak jsem zkoušel vrátit nealokovaný místo zpátky na C: a vůbec to nejde! Prostě není k dispozici žádná volba, s čím to udělat. Zkusil jsem z nealokovanýho místa udělat logickej disk, to šlo. Pak jsem zkusil Merge partition a to taky nejde, nabídlo mi to pouze možnost merge s logickým diskem D: Jak je to u jiných podobných prográmků? No budiž, tady jsem to podělal ale na jiný mašině potřebuju zvětšit C: na úkor D: Nenarazím na stejnej problém? Případně co použít, aby to šlo?
Díky
Jirka
- serviceman
U nealokovaného místa není žádná jiná volba, než z něj udělat logický disk, ale logický sousedící disk (vlevo) lze o nealokované místo (napravo) zvětšit! Volbu tedy hledej ne u nealokovaného místa, ale u log. disku vlevo.
Touto cestou také přesuneš část volného disku z D na C. Zmenšíš D a nealokované místo necháš vlevo, a pak zvětšíš C o nealokované místo napravo. Takhle to v podstatě stejně funguje u všech programů.
Podívej se na některý Partition video tutorial.
Dřív jsem to na XP dělal v PQM 8 a tam se s tím vůbec nemuselo blbnout, prostě se zadalo o kolik zvětšit C: na úkor D: Jenže PQM 8 prý na W7 nefunguje, ale nezkoušel jsem to. A ten postup co píšeš ve druhým odstavci na něm taky funguje, právě jsem na XP zvětšil C: o 20GB na úrok D: Jenže na rozdíl od EaseUS pokud odeberu z D: tak nealokovaný je vlevo od D: a tak s C: spojit jde ale kupodivu s D: taky.
Jirka
Edit: Už jsem na to v tý EaseUS přišel
- serviceman