Dálkové ovládání Jablotron
Moderátor: Moderátoři
Dálkové ovládání Jablotron
Vím, že to bude trochu nesmyslné ale pokusím se co nejlépe vysvětlit.
Vlastním ve voze dodělávaný dálkové ovládání Jablotron s ovladačem RC-42.Přesné označení dálky budu mít o víkendu,protože je to důkladně schované...
Jde o to,pokud je venku zima, auto dálkou nelze odemknout, musím ho dát nad sklo k jednotce aby se to chytlo a v zimě,když mrzlo,tak jsem auto musel odemykat přes kufr.Poslední dobou,když se oteplilo, dálka už zase funguje, na několik metrů(i když bych byl rád aby to mělo větší dosah ale už od začátku to bylo cca 5 metrů).Jak je možné, že počasí rsp zima ovlivňuje schopnost komunikace jednotky s ovladačem.
Parkuji pořád stejně a vím,pokud jsem někde u vysílačů (město),tak tam mám taky problém s dálkou.
Jen dodám, že baterie jsou pořád stejné-nemá tak velký vliv...
Aha, jasně rozumím.mihal píše:Jednoduchá rada - vyber RJ toho centrálu, bude to nejaké CL302 alebo podobné a spolu s DO to pošli na servis do Jablotronu. Predtým tam samo sebou zavolaj a dohodni si opravu. Býva tam v háji RF modul, s teplotou uteká frekvencia a klesá dosah. Servis býva bezplatný, hoci ide o hodne staré zariadenie, 10 rokov min.
Bylo to instalované v r 2007.
Opravdu si myslíš že je to bezplatné?
Mno, zítra tam zkusím zavolat a uvidím ...
- monterjirka
Podle Všeobecného oprávnění ČTU je jednou z frekvencí 433, 925MHz.
Jestli máte čím (SDR-ko je na to skvělé), podívejte jak moc jsou některé vysílače ujeté. A pak je otázkou jak je "přesný" přijímač a jestli ta změna teploty nerozhoduje o té hranici, kdy to ještě má slušnou citlivost.
mihal píše:Tu býva necitlivý prijímač, ovládače na 99% ok.
Ano, ovladače(oba i když používám jenom jeden) reagují stejně, takže je chyba v příjimači.Dneska ráno bylo na nule a zase to reagovalo špatně ale po jízdě, když se auto ohřeje , už to bylo lepší-takže to opravdu reaguje na teplotu.
Můžu ten RC přijímač nějak doma opravit? Protože pochybuji, že by mi to v Jablotronu zdarma opravili
Každopádně tam budu volat a uvidím ,co mi řeknou....
mihal píše:Jednoduchá rada - vyber RJ toho centrálu, bude to nejaké CL302 alebo podobné a spolu s DO to pošli na servis do Jablotronu. Predtým tam samo sebou zavolaj a dohodni si opravu. Býva tam v háji RF modul, s teplotou uteká frekvencia a klesá dosah. Servis býva bezplatný, hoci ide o hodne staré zariadenie, 10 rokov min.
Tak jsem psal na zastupující servis v okolí, ale tam mi bylo zděleno, že musím přímo na Jablotron....
Po telefonické domluvě a následném emailu, jsem jim jednotku CL305 click poslal.Technik do telefonu byl v pohodě a to co jsem mu říkal ho ani nijak nerozhodilo, jakoby to bylo normální"běžná"závada.Uvidíme, jestli a co to bude stát...
Každopádně mně zaskočila cena pošty která si účtuje za 0.24kg balíček 116Kč.
-
petrfilipi