Program na plánek bytu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

Program na plánek bytu

#1 Příspěvek od p32 »

Nevíte o nějakém programu. který by byl rychleji zvládnutelný (naučitelný) pro účel nákresu plánku bytu podle změřených hodnot ? Jedná se o byt, který se bude předělávat (elektřina také) a chtěl bych mít před úpravou a hlavně po těch úpravách (bourání jedné nenosné zdi atd.). Případně abych tam mohl zanést celé vedení elektřiny, vody, plynu a topení.
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

Já si to kreslil v AutoCADu, ale to jsi asi slyšet nechtěl.
Asi by bylo ale použitelné i něco takového http://www.slunecnice.cz/sw/sweet-home-3d/
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Zkus Room Arranger. Je to v češtině, máš tam základní inventář a 30 dní ho můžeš zkoušet bez omezení.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ross4435897

#4 Příspěvek od ross4435897 »

http://www.sketchup.com/
nepreberne mnozstvi knihoven zcela zdarma ...
pro normalni lidi to bylo take zdarma, ale nevim esi se neco od te doby nezmenilo ...
Jodr

#5 Příspěvek od Jodr »

Mohu doporučit již zmiňovaný sketschup. Poměrně jednoduše zvládnutelný i když určitý "sitzfleisch" přeci jen vyžaduje. Dají se v něm poměrně snadno zkreslit kompletní dokumentace k RD, následně třeba rozmístění nábytku, sítí, včetně nivelací teréních úprav a rostlinstva okolo.
sr71

#6 Příspěvek od sr71 »

Ten sketchup jsem také zkoušel, ale nepochopil jsem ho, dost lidí ho doporučuje, věřím že to nemusí být špatný sw, ale já ten systém kreslení v tom prostě nechápu, ale je pravda že jsem si s tím hrál jen chvilku.
Připadá mí jako paradox, že jsem dost kreslil v AutoCadu (většinou 2D strojařinu, ale zkoušel jsem i 3D) a to mi celkem šlo, ale v tom Sketchupu jsem si nebyl schopen nakreslit ani poličku na zeď :D
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Tak jsem stáhl zatím to, co doporučoval sr71 a hafca. Vyzkouším asi až večer a uvidím, co mi to řekne. Autocady tady mám, ale cérka tomu houby rozumí, tak bude lepší asi toto. Ten sketchup je taky s možností češtiny ? Mě anglina nevadí, ale kvůli jiným.
Jedná se o přízemní byt v malém paneláku. Zase na to nějak nespěchám, ale musím to skloubit s jinou prací. Vedle dělají renovaci právě teď a jak jsem se díval, tak jim tam udělali nějaké koniny, ale nebudu jim do toho kecat. Už jen sekání do nosné příčky pro elektřinu se mi moc nezdálo a vedení i trubek pro radiátory pod stropem (bude tam umělý se sádrokartonem) mi připadá divné, ale možná to má smysl.
Jodr

#8 Příspěvek od Jodr »

Já jsem také odchovaný AutoCadem, ale ze zvědavosti jsem stáhl sketschup8 a rychle jsem mu přišel na chuť. Prošel jsem dostupné tutoriály a dnes v něm kreslím prakticky všechno, vč. strojírenských výkresů. Je pravda, že má proti Cadu poněkud odlišnou filozofii, zato nabízí neskutečné možnosti. A hlavně je grátis. Čeština je asi k verzi 6.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Tak jsem to postahoval vše (2-3 minuty) a mohu říct, že jsou dobré všechny. Díky za odkazy, vyzkouším je postupně všechny. Je to jen na jednu akci a pak to už asi nebudu potřebovat.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Vypracuj manuálek a já ho zneužiju . Potřebuji namalovat 200letou chalupu pro tvorbu energetického štítku .... :D Doporuč .
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Manuál je u toho přece, ne ?
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli v engliš , tak pro mne na dvě věci ....
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Tak ty první jsou v češtině, stáhni si to ! A u toho třetího se dá najít určitě verze 6, která by měla mít taky češtinu.
No a proč jsi se nenaučil angličtinu ? Až bude válka a ty narukuješ do Ruska, tak tě zajmou amerikáni a houby se domluvíš v anglicky mluvících Čechách. :cry:
zedisdet

#14 Příspěvek od zedisdet »

Pokud by jsi chtel CAD tak zkus QCad. Ja v tom delam od vykresu strojnich soucastek po vykres baraku. Je to svobodny soft a ma podporu cestiny.
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Na ten QCAD se taky kouknu, nemusí to být k zahození do budoucna. Díky.

Jinak mi ten SketchUp tak nějak nevyhovuje a Room Arranger taky ne. Ten Sweet Home 3D bude asi dobrá věc pro ten účel.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“