Past na hryzce VN
Moderátor: Moderátoři
Past na hryzce VN
Stejně je to jedno, jestli bude mít o pozemek zájem Lidl, tak si tam tu zámkovou dlažbu na parkoviště udělá ať tam bylo sto hryzců nebo žádný.
Kamarád má zahradu samou krtinu, dokud nezačne intenzívně sekat trávu (co 2-3 dny). Krtky nebaví pořád hrabat rozházené homole.
A nebo nechat zarůst vysokou travou, v ní nejsou krtince vůbec vidět.
Do odkryté vodorovné chodby položil pásek igelitu a na něj holý konec Cu drátu. Ten napojil na obyčejnou 230V (tehdá ještě 220V) prodlužovačku na fázi v samečkovi. Vzal si zahradní židličku, pohodlně se usadivše vzal do jedné ruky své dílko, do druhé samičí konec jiné prodlužky, tentokrát poctivě zapojené v garáži do zásuvky a jal se čekati. Většinou nečekal dlouho, zmíněný hlodavec jest mrcha zvědavá a tak se přišel podívat, kdo mu to narušil jeho nově anektované území. Děd, vida pohyb hlíny na lehce přihrábnuté chodbě, ruče vykonal kýžený elektroSTYK a pak už jen šel sebrat a do hnojiště zakopat hlodavce smrtelnou křečí vymrštěného až metr daleko z nory. Jo, a pak nahodit do garáže jistič...
Pro případné bonzáky a "ochránce" přírody: děd již téměř 21 let odpočívá v pokoji, chráněn proti pomstě hryzců TERACOVOU deskou a betonovou vyzdívkou urnové šachty svého hrobu... Nemáte na něj, jedině s příručním rypadlem...
A kutilmile - nelituju tě
Když jsem přišel na zahradu (bylo to hned po Novém roce, jak se krátkodobě oteplilo), tak tam to vypadalo jak na tankodromu. Jeden krtičinec vedle druhého. Taky jsem vyzkoušel nejrůznější způsoby, jak na krtky. (Jinak sem tam nějaká ta hromádka mi nevadí, ale co je moc, to je moc).
Tak tehdy - po tom Novém roce - jsem zkusil obyčejné petardy. Po Vánocích už byly vlastně ve výprodeji - 100ks Pirat za 30Kč.
Tak mi ta stovka petard téměř stačila - odhrábnout hromádku, najít díru, škrtnout, zasunout a přišlápnout. Hromádky jsem tenkrát hráběmi srovnal, bez nějaké velké naděje na úspěch. (Po zkušenostech z minulých pokusů).
Překvapení bylo ale minulý týden. Dříve jsem se na zahradu nedostal.
Po krtcích a hromádkách ani stopa. Skutečně, ani jedna hromádka!
Tak teď nevím, co jim víc vadilo - jednak ty rány, nebo ty zplodiny, které zůstaly v noře. A teď čekám, jak dlouho to bude působit.