A jako ostatní částice je to normální kulička letící éterempdp7 píše: ...foton je částice jako každá jiná...
Kolik váží energie?
Moderátor: Moderátoři
Třeba co se týče té "gravitace" tak důkaz by byl, říká se tomu lifter, a vznáší se to navzdory rozšířenému názoru, že to nadnáší proud iontů i přesto když strčíme mezi vrchní drátek a spodní pruh alobalu slídovou destičku. Schválně zkuste si to někdy
Třebas to jsou i kecy, ale zatím nejlépe ze všech keců vysvětlují experimentální zjištění. Až někdo, příkladmo jako třeba vy, objeví jiné kecy, které svět kolem nás vysvětlí lépe, tak se budou uznávat zase tyto jiné kecy.pdp7 píše: ... kecy typu, gravitace ohýbá prostor, rychlost světla nelze překročit, čím těleso letí rychleji, tím je těžší a podobné ...
A kutilmile - nelituju tě
PeteBurns:
1) Jadernou fyzikou se trochu zabývám (byť ne plně - nejsem fyzik) i pracovně, ale podobných závěrů bych se obával.
2) Co se týče Ježíše, to byl snad reálný člověk. Co se týče boha? Jsem věřící člověk a o bohu a stvoření přemýšlím. Každopádně vnášíš zcela nový pohled - to jsem ještě neslyšel/nečetl. Jaký je rozdíl mezi Bohem a Aláhem? To je jen jazyková bariéra. Proč se člověk nemá modlit? Že bůh nezasahuje? Říká ti něco slovo vůle (třeba modlícího se člověka)? A smysl života? To je ostřejší závěr než že foton je kulička.
3) Ke gravitaci trošku se snaží odpověď M teorie, ale pravda, o gravitaci nevíme vůbec nic. O ostatních věcech je nutno konstatovat, že nevíme téměř nic. Člověk nemá právo (vzhledem k jeho nevědomosti/ubohosti) činit ostré závěry.
4) A k tvoření dalších živých bytostí: jde to, mám to odzkoušený. Stvořil jsem tři, a dokonce i dvojčata.
5) A nazávěr k zhmotňování energie, dyť se to děje všude, jen to jde špatně pozorovat (bez brýlí). Kolem elektronů se objevují a zanikají fotony. Z fotonu vznikají páry elektron-pozitron, ... To je realita kolem nás.
Ekkar: Teď jsem tě moc nepochopil...
Já se na to koukám z hlediska zachování energie, tedy hmoty, která se umí přelít do energie a zpět, třeba sluníčko do pravej halúzkovej a z něj do solidního řevu po dvanácté v noci. Je mi bližší Tesla s dostupnými fragmenty jednotné teorie pole, kdy gravitace, světlo, mg pole atd je jen různý projev jediné síly, která má vazbu na své okolí. Mimochodem k anštajnovi prý zrovna uctivý nebyl.
Moc chytrý pán má za to, že duchovní podstatu nelze poznat intelektem (a že ho moc nemáme), citem (i ten je nedostatkový) ani smysly či prožitkem, ale jen intuicí.
K rodičovství mám pocit, že si dušička vybírá rodiče a pokud je trápí, to si vybírá dluh předchozího života. Nakonec program se též ladí tak dlouho, dokud nezačne fungovat. A tělo je jen stroj.
A to tu nezazněl význam entropie jako protipólu řádu (nebo různých řádů?). Jó Čapek ji v Továrně na absolutno pěkně vystihl.
Jinak mám pocit, že řešíme krabici a ne její obsah.