Symasym

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kurrur
Kontaktovat uživatele:

Symasym

#1 Příspěvek od Kurrur »

Dobrý večer,
po delší době jsem dokončil zesilovač symasym, avšak mám jeden problém jeden kanál funguje perfektně bez jakýchkoli problému druhý však nehraje tak jak by měl, nehraje basy a není tak dynamický a hlasitý oproti funkčnímu. Než se pustím do měření tak jsem se chtěl zeptat jeslti s tímto nemá někdo zkušenost, nemám teď moc času na proměřování modulu. Budu vděčný za každou radu děkuji.
Jen tak na rychlo jsem zkusil odpojit tranzistory od chladiče a na chvíli to pustil výsledek stejný.
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Když jeden kanál jde dobře a druhý ne, nejlepší je porovnávat.
Není špatné např. z nějakého "zařízení s AV vstupem" udělat něco jako sledovač signálu a poslechnout jak to v různých bodech vypadá v obrém i vadném kanálu.

Když je problém s basy a zesílením, tipnul bych to na nějaký problém s "elytem", kdyby bylo schéma, dalo by se tipovat co zkusit
Kurrur
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kurrur »

Porovnávat to nejspíše budu až kdo ví kdy teda pokud to nevyřeším nějaký zázračným náhodným tipem, jak říkám nemám teď moc času a za chvíli nebudu v ČR ale chtěl jsem to dodělat na 100% :). Vyzkouším ty elyty ! díky za típ mimochodem tady jsou materiály ;). Kdyby jste někdo měli nějaké jiné tipy budu jen rád ;). Pokud se to nepodaří vyřešit tak to budu muset nechat na rok 2016 :).
Kurrur
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kurrur »

Tak ten kondenzátor nepomohl vyměnil jsem všechny.
masar

#5 Příspěvek od masar »

Skutečnost, že je menší zesílení a současně "nehraje basy", může mít více příčin.
1) Vadný kondenzátor 470uF ve zpětné vazbě (ztráta kapacity, přerušený spoj k němu) nebo vadný odpor 10Ω s ním v sérii (přerušený).
2) Vadný vstupní kondenzátor 4.7uF.
3) Jiné závady by měly být zjistitelné měřením a porovnáváním ss napětí obou zesilovačů.
:wink:
Kurrur
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kurrur »

Tak už jsem to opravil bylo to v tom kondenzátoru 470uF ve zpětné vazbě, Ono já ho jednou už vyměňoval, ale za kondenzátor který jsem vyraboval z jedné desky ... ale blbec jsem ho neproměřil dnes jsem ho zkoušel prozvonit a ani nehlesnul. Po výměně za nový vše funguje jak má. Děkuji vám všem za reakce a za pomoc hodně jste mi pomohli.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“