Stabilizovaný zdroj TSZ75
Moderátor: Moderátoři
Našel jsem to - tak u proměnných zdrojů jsou to ty šedé hranolky přístupné z levého boku přístroje. Horní je na napětí, dolní na proud.
Zkoušel jsem doladit to napětí proměnných zdrojů, levý šel dobře ale pravý zlobí - ten trimr (šedý hranolek) je totálně vymletý někdo už si s ním asi dost hrál a napětí kvůli přechoďáku na něm kolísá nahodile až o 1V. Musím ho vyměnit.
Jo a to doladění napětí se provádí na poslední poloze přepínače - tj. pevné hodnotě 33V když se jemné nastavení (0-3V) musí ponechat na nule? Nebo ho mám taky vytočit na max, a napětí nastavit jako celek - 36V? Ale potom mi zase nesouhlasí napětí u přepínače.
Ty poťáky totiž sice mají stupnici 0-3V ale skutečně regulují kolem 0 - 3,3(3,5)V!!
Pokud doladím napětí jen jako na samotný přepínač, tak na všech polohách sedí.
Děkuji.
Napětí mi seděly na všech polohách, nastavil jsem je taky aby v celém rozsahu regulace nebyly nižší (do mínusu) než udává stupnice.
Díky tomu byly odchylky napětí u proměnných zdrojů na konci rozsahu asi max. 0,046V do plusu, u pevných zdrojů max 0,006V do plusu, ale nevím jestli to časem neujede, ony ty trimry jsou nic moc.
Trochu mám obavy z vodičů z gumovou izolací ale radši s nimi nebudu hýbat, jsem rád že to funguje. Podle štítku bych to tipoval na rok 1977