Rozšíření syst. disku ve W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan_F

Rozšíření syst. disku ve W7

#1 Příspěvek od Milan_F »

Ahoj. Měl bych dotaz na počítačové odborníky. Jakým způsobem lze rozšířit systémový disk (C:) u Win 7 Professional 32bit. Ve správci disků je u disku C: pololožka "Rozšířit svazek" nedostupná. Zkoušel jsem i Partition Wizard Professional a taktéž nelze rozšířit. Poradí někdo? Děkuji za odpovědi.
Přílohy
disk.JPG
(77.07 KiB) Staženo 171 x
luke001

#2 Příspěvek od luke001 »

Nejsem si jistý, ale jde vytvořit (rozšířit)dynamický svazek ? Trochu mě zaráží, že máš systém na dynamickém svazku.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Dynamický svazek lze konvertovat na běžný a pak rozšířit obyčejnými (free) prostředky, nebo rovnou, obvykle profesionální verzí, kterou si musíš opatřit sám. Problém je nicméně snadno řešitelný.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Milan_F

#4 Příspěvek od Milan_F »

serviceman píše:Problém je nicméně snadno řešitelný.

Dík za nakopnutí... Jenže podle tohoto je potřeba data přenést jinam, ostranit oddíly a pak převést disk na základní. Takž na to dlabu, bo nemám kam data dočasně zazálohovat.

luke001: Takhle to na mě vybaflo při dělení disku před instalací W7. Já netušíc vo co gou, jsem disk naformátoval jako dynamický. Ostatní svazky (D:, E:, F:) jdou rozšířit. Jen ten systémovej ne.
creativko

#5 Příspěvek od creativko »

Problem riesi: Acronis Disk Director
Milan_F

#6 Příspěvek od Milan_F »

Tak se nakonec povedlo. Disk převeden z dynamického na základní pomocí Acronis Disk Director. Až na jeden omylem odstraněný svazek. Ze šlamastiky mě vytáhl MiniTool Partition Wizard. Ačkoli má Acronis Disk Director taky nástroj na obnovu svazků, smazaný svazek se jím nepodařilo obnovit.

Díky Vám všem za nasměrování.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“