Hrot do přenosky Tesla a gramo NC470

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Hrot do přenosky Tesla a gramo NC470

#1 Příspěvek od konosuke »

VM 2101, 2102, 2103...pásne tam ekvivalent Nagaoka JT411 ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Samozřejmě. Zrovna tak tam pásne Audiotechnica AT91, AT95, AT120, AT3600, Ortofon OMB-5(E), Sanyo MG-09, Tonar Birdie, Shure M75-6S, Sony VL48-G a ještě asi čtyřicet dalších, které bys musel objednat v zahraničí.
Podstatné je, že má MM systém a 1/2" uchycení.
Vlastnosti těch přenosek jsou si už dnes natolik podobné, že co tam (z uvedených) vrazíš, to tam hraje.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Olrajt, pane Hille...Máte pravdu jako obvykle ale pokud jsem se vyjádřil nepřesně, vrazím (bez násilí) hrot Nagaoka do přenosky Tesla ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tak to jsem ještě nezkoušel. Když dosloužila Tesla a nebyl hrot, koupil jsem kompletní přenosku.
Taky mi nikdo neodpověděl, že to jde. Tak nebudu investovat do hrotu, když za téměř stejný peníz ho koupím i s příslušnou přenoskou...
A povedlo se mi koupit přenosku, do které stojí nový hrot 33,90€ a přenoska komplet tehdy stála přesně tolik taky.
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Nedoporučuji zkoušet, i ta OMB5 je lepší než Tesla.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Jehla škrabka je tam původní od novoty proto výměna...to se budu muset vypravit do Helkon Havířov poáč v místě bydliště takej gešeft s audio bižuterii nikde není, měl jsem zálusk na přenosku Sony, Sanyo, ejhle Ortofon OM B5 je levnější:
http://www.helkon.cz/tv-video-audio/gra ... -1-28.html
Raritkou je náhradní hrot do přenosky Unitra (MF, lic. Tenorel) což není jinde obvyklé, asi proto že je jich u nás v kraji ještě dost v používaní, Fonomaster, Daniel, Adam a Fryderyk třeba.
Děkuji za příspěvky a rady.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Když vydržíš, podívám se, jestli ještě nemám akční soupravu OMB5E + 1ks neoriginální hrot, bylo to za cenu, co mají jinde samotnou OMB5.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“