Váš názor na záruku na výrobky Dražice Protherm
Moderátor: Moderátoři
Váš názor na záruku na výrobky Dražice Protherm
Zajímal by mne váš názor, případně uvítám vyjádření někoho kdo vidí do Prothermu Ray (elektrokotle).
Provádím GO topení a ohřevu vody a po 17 letech ruším plyn.
Proto jsem si pořídil bojler dražice a elektrokotel Protherm Ray 9K. Důvod této přestavby je jednak stáří plynových spotřebičů a instalace modifikované klimy.
Bojler i kotel již mám doma, a instalace budu provádět sám. Zde jsem však narazil na problém se záručními podmínkami obou výrobků
Boler dražice:
1, razítko prodejce (není problém)
2, razítko instalační firmy vodo (jedná se o dvě hmoždinky a napojení dvou flexi hadic. Jaksi na to zvát firmu a platit ????
3, razítko elektrofirmy. Zapojení tří drátů (vše je připraveno)
Elektrokotel:
Uvedení do provozu servisním technikem. Tento požaduje
Linové schéma elektoinstalace
-revizní zprávu na přívod 5x2,5mm
-razítko zapojení od firmy (opět pověšení a napojení na flexi)
Vše elektro je připraveno a v provozu (nyní D45 a částečně přímotopy)
Nemám známé abych ty razítka získál. Nevidím ani důvod platit nějakému masťákovi za to že se na mne napakuje jen proto, že má razítko. (zkušenost -havárie instalace kotle v rodině).
Rekonstruoval jsem barák včetně rozvodů, několik dost let vyhl.50,par. 6,8, X let praxe na údržbě strojů a budov.
Proto je mi toto vše proti srsti a hlavně nemám na rozhazování.
Mám to risknout bez záruky, nebo někoho uplácet,hledat a doprošovat se ať získám razítka?
Co by jste dělali v této situaci vy? O kvalitě si nedělám nějaké velké iluze.
Takže je to pouze na tobě a na tom jak věříš výrobkům
Tak je nezbytné za razítko něco zaplatit. Ovšem přiměřeně.
Doporučil bych dát poptávku na http://www.nejremeslnici.cz/.
Tam obvykle seženu někoho za přijatelný peníz. Nabídky cen se někdy liší i o stovky procent
Tak masťáky hned vyloučíš. A záruka za to stojí.
Jak řešit situaci kdy jsem úplně vpohodě kvalifikovaný na práce na zapojení minimálně tohoto typu elektro. Jako zaměstnanec mám samozřéjmně platné všechny potřebné zkoušky,vyhlášky, doklady, (zdravotní, kvalifikační,BOZP....) o čemž silně pochybuji u nějakého osvč. Ale nemám razítko.
Lze třeba v praxi nahradit firemní razítko kopií protokolu o způsobilosti vyhl.50/78sb?
Má někdo takovou zkušenost?
Revize mám dokonce dvě, jednu když jsem nedávno měnil elměrový rozvaděč,a další když jsem dělal přímotopy. Proto taky nevidím žádný důvod k jednomu kabelu délky 3m dělat další. Něco jiného je ,kdyby se to celé dělalo úplně nanovo.
Ale proto jsem to dal do "nezařaditelného" a jelikož vím, že se zde na foru pohybují velice chytří a šikovní lidi jsem chtěl jen vědět jak by to řešili oni.
Samozřejmně, že i pro mne by bylo lepší nahnat firmu, nechat si to udělat a já mohl sedět někde u piva. Jenže 1, mne to nebaví, 2, nevidím důvod proč by to měl dělat někdo cizí. Kdybych to měl všechno dělat tak, že na všechno budu brát firmy, tak nebydlím doteď.
Manželku taky obdělávám sám , ale k doktorovi chodím, to zas jo
Tak zní zákon, jakkoli zní blbě.
Čili výchozí revizí převezme revizák tu odpovědnost na sebe, tedy alespoň pro tu chvílil, kdy to u tebe viděl a změřil. Nicméně tak máš splněný předpis výrobce.
Jinak je to opravdu jen na tobě. A co se tobé zdá jako blbý elektrokotel je pro ostatní opravdu stejné jako pro tebe ten jaderný reaktor .. a proto výrobce chce revizi.
kotel nechám rozjet servisem, a peníze které jsem ušetřil při koupi dám chtě nechtě za razítka.
Ohledně toho zapojení sam sobě to je fakt uvalené na hlavu. Otázka je jak by to bylo v případě reklamace, když by se nechtělo výrobci plnit. Ale nemám náladu to zkoušet zrovna na sobě a platit právniky. Já si myslím že účel je kvalifikované (bezpečné) zapojení odborníkem. Jestli je,nebo není dodavatelsky,nedodavatelsky způsobilý by nemělo hrát roli.
Tak to klidně můžeme celé smazat
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec razítka dneska vyrábí na každým rohu, kde je jistota, že majitel razítka něco umí nebo to není jen kopie?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]