Váš názor na záruku na výrobky Dražice Protherm
Moderátor: Moderátoři
Nikdo nikde nemluví o plynu.
Řešil jsem potřebná razítka pro záruku na elektrický bojler a elektrický kotel.
Protože se mi zdá uvalené jen kvůli tomu že nemám razítko platit za přišroubování 2x dvou převlečných matek pro firmu vodo a zapojení jednoho konce kabelu. pro firmu elektro.
badoch píše:Vy jste to nejspíš nečetli.
Nikdo nikde nemluví o plynu.
Já to dával spíše jako příklad. Pokud to montuješ jako nové tam, kde nic nebylo, tak to neřeš a volej montážní firmu, co dá i revizní zprávu. Pokud jen měníš za starý a vejde se to na stejné místo se stejným připojením, tak řešíš jen revizáka např. kvůli pojištění domácnosti atd. Všechno ti stejně vydrží aspoň 5 let, takže záleží jen na tobě. Pokud má výrobce podmínky pro záruku razítka od firem, které mají oprávnění, tak si musíš bez diskusí ta razítka sehnat, ale za 2 roky stejně zjistíš, že byla k ničemu.
Stejně nemá smysl připlácet na pětiletou záruku, když je každému jasné, že zrovna ten výrobek těch pět let vydrží určitě a nejhorší je spíše prvního půl roku záruky.
- vasilceral
Jde především o zajištění bezpečnosti lidí a bezpečného provozu technického zařízení, které se v případě nesprávné montáže, nebo při nerespektování možného vzájemného (spolu)působení s jiným technickým zařízením, nevhodného okolního prostředí a pod, může stát dokonce i nebezpečným.
Je proto na výrobci, aby jednoznačně stanovil podmínky používání, správné instalace a zprovozěnní svého výrobku. Aby třeba i formou stanovení záručních podmínek, přiměl kupujícího k zajištění odborné instalace a následné péče o výrobek.
V civilizovaném světě se za poskytnuté služby platí. Mezi tyto služby patří i různé revize, odborná montáž, technické prohlídky. Patří sem i převzetí osobní zodpovědnosti oprávněné osoby za správnou montáž a za dodržení platných bezpečnostních zásad. To je to "razítko" oprávněné osoby, jehož otisk na záručním listu potvrzuje, že je vše v pořádku.
Technicky zdatný jedinec sice nad tím může rozpačitě krčit rameny, ale to je asi tak vše.
A ještě zdatnější si může doplnit vzdělání, složit předepsané zkoušky a poskytovat odbornou službu - i se svým razítkem.
p32 píše:Vykládej, přeháněj.
Oni neví co znamená TUV (teplá užitková voda)a že proto je jiný typ expanzek, které mají jinou barvu (atest na pitnou vodu) a tlak. Nakonec jsme se tedy dohmluvili co chci. Chlápek naštvaný že musel jít 2x do skladu.
Ale tak zase jsem tam byl hned 10minut po otevření obchodu v pondělí po prodlouženém víkendu. Tak byl prostě protivný.
A opakovaná zkušenost, cenově mohu klidně objednávat přes internet i vzhledem k poštovnému se mi to vyplatí. Ale to je jiná kapitola.