Dotyk tabletu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzik30

Dotyk tabletu

#1 Příspěvek od honzik30 »

Pitval jsem vyhořelý tablet a nikde jsem si nevšiml že by ke sklíčku něco vedlo myslíte že je dotyk zabudován přímo v display. Dále ségra mi chce dát funkční tablet s prasklím předním sklíčkem ale dotyk funguje a když to sklíčko sundám úplně a dám tam nějaké jiné plexisklo či nechám holý display bude to fungovat? nebo je dotyk v tom sklíčku jako v mobilech samsung je totiž záhada že sklíčko je uprostřed křaplé odzhora až dolů ale fugnují obě strany dotyku.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

U 99% těchto zařízení jsou to vlastně tři vrstvy:
1. vlastní display- ten pouze zobrazuje, nic víc.
2. vlastní dotykáč (touchscreen)- ten jen a jen umožňuje dotykové ovládání.
3. horní krycí sklíčko- pouze jako ochrana vstev pod ním.

No a občas to bývá všechno slepené dohromady, občas je sklíčko slepené s dotykáčem a display je samostatně. Ale už jsem u něčeho viděl dotykáč slepený s displayem a sklíčko bylo jen na oboustrance lehce přilepené. Byl to nějaký starý tablet Evolve. Taky podle toho fungoval.

Takže k tvým dotazům-
a) to že tam nevidíš nic neznamená to, že tam něco není.
b) že má ségra prasklé krycí sklíčko ještě neznamená, že jí nemůže jet kompletní dotyk.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“