Smart Card čtečka

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Smart Card čtečka

#1 Příspěvek od forbidden »

Odešla mi čtečka paměťových karet, tak jsem koupil novu. Je to tato, má i čtečku na Smart Card. Je to k něčemu? Zatím jsem s tím nepřišel do styku. Zkusil jsem tam vrznout starou kreditku a to chvíli hledalo ovladače a pak hláška, že žádný nenašlo. Na načtení musí být nějaká aplikace, nebo jak se to vlastně chová. Jako flashka asi ne.
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Moje čtečka to taky umí. Asi se to už moc nepoužívá. http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_card ... mart_cards
Milan_F

#3 Příspěvek od Milan_F »

Třeba jako čtečka přístupovejch karet k linuxovýmu sat. přijímači.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Smart Card je vlastně každá SIM karta. Vždyť ty původní SIM byly ještě ve velikosti bankovních karet.
Jinak jsme je používali u Nokie jako zabezpečení pro vyšší levely oprav ve Phoenixu (ladění, autotuning, rpl). A i spousta těch boxů na odbloky a flešování má Smart Card (JAF, MT Box, MicroBox atd.).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Tak kdyby s tím třeba šly číst kontakty na SIMce, tak by to využití mělo. Musel bych ale sehnat nějakej adaptér na ten full formát.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Když koupíš novou SIM, tak ji v tom adaptéru vlastně máš. Až potom si ji vylomíš. Takže se to dá polepit páskou a SIMku si tam nalepit. Mám těch kartiček s vylomenou SIM tady na stole povíc, klidně se stav. Ale soft žádný neznám.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Nějakou tu najdu taky, soft pohledám na netu. Díky.
weed_smoker

#8 Příspěvek od weed_smoker »

Michal22 píše:. Ale soft žádný neznám.

V jednom AR to popisoval jakejsi HanZ z tehdejšího id2.cz a jmenovalo se to BitchMouse,ta čtečka.Jelo to přes COM a ten SW se měl jmenovat CARDinal nebo Card-in-al.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“