Konečně se mi do rukou, spíše na hlavu dostala řádná sluchátka, přesedlal jsem z klasických všudypřítomných Koss PORTA PRO na něco o třídu výš. V tomto případě Sennheiser HD429. Jejich zvuk je na cenovou kategorii impresivní!
ALE. Hrají z mobilu docela potichu s impedancí 32Ohm a když třeba jedu autobusem, spíš slyším zvuk vymlácené karosy než hudbu do mých uší a to zvuk izolují dostatečně. Z notebooku je hlasitost více než dostatečná. Tak jsem začal pošilhávat po různých ubastlitelných sluchátkových zesilovačích.
Asi nejznámější je tzv. Cmoy amp. Má spoustu verzí, modifikací, je maličký, když se použije opravdu kvalitní čip (využívá 2x OZ v pouzdře DIP8) tak prý se dá použít i pro hifisluchátka za tisíce a tisíce. Zapojení je opravdu jednoduché... ale byl jsem tak šikovný a i to jsem nějak kompletně dosral
Sluchátka z toho hrají velmi velmi potichu, dokonce ještě míň jak z mobilu a místo basů to prská. Takže budě něco asi špatně v obvodu, jen jsem vynechal LEDku, ale to by asi vadit nemělo. https://www.youtube.com/watch?v=SEPcIzgUQMs postupoval jsem podle tohoto videa, jen čip jsem po konzultaci s autorem videa vyzkoušel TL072, jiný doma nebyl, kterým jsem chtěl jen ověřit funkčnost zapojení, později bych koupil nějakou pořádnou "bestii". Zapojení mi přijde OK, nenapadá mě co je špatně. Přidal jsem i fotky toho paskvilu. Máte někdo zkušenosti s tímto zapojením?
Popř. by jste mi mohli doporučit jiné obvody na sluchátkové zesilovače, podmínkou je aby byl malý i s baterií a aby jeho zvuk nezněl jak ze sluchátek co se dávají zdarma k mobilům
Díky za rady, pěkný den!