Skype v ohrožení?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kokun

Skype v ohrožení?

#1 Příspěvek od kokun »

Soud: Název Skype je příliš podobný Sky :wink:

A že to tolik let nikomu nevadilo . . .
Honza - kokúň

#2 Příspěvek od kokun »

Už jenom kvůli těm reakcím uživatelů jsem se na Parabole registroval :roll:

Názory k článku
koax 08.05.2015, 13:41
Nejhorší na tom je ,že to možná neni z Bruselu ,ale od nás. Kdyby mohla blbost nakopat do (nevhodné slovo)e tak si dotyčný týden nesedne.

joscer 08.05.2015, 13:49
No, ještě aby nedali k soudu skupinu Lucie, aby přejmenovala své album "In the Sky" a již prodané kusy odkoupila zpět a nechala protokolárně zničit

atd. :lol: :lol: :lol:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od monterjirka »

Písmen je omezený počet a tak i několika písmenných výrazů lze sestavit omezené množství!
Nebezpečný prezedens pokud si někdo chce nechat "chránit několik písmen".
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Čemu se divíte? Vždyť tohle jsme tu měli už touto dobou v roce 2011... a, kdyby to neplavalo na vodě, asi by si právník zastupující obchodní řetězec nenechal líbit, že jsme si s opuštěním domény elektroworld.info dali ještě třičtvrtě roku čas.
Soudy totiž nerozhodují podle paragrafu estadata odstavce umtata, ale klidně napíšou do rozhodnutí: "soud dospěl k přesvědčení, že...", zkrátka mohlo to skončit plichtou, ale nemuselo. Řetězec měl na delší soudní tahanice.
V té souvislost by mě zajímalo, jak dospěli k přesvědčení, že by ta tři stejná písmena mohla mást zákazníky. Vždyť jde o zcela odlišný typ komunikačních služeb. Nebo si mohou nějak konkurovat?
tomasjedno

#5 Příspěvek od tomasjedno »

Myslím, že soudy nemají tak jemná rozlišovací kritéria. Obojí jsou komunikační služby, a co firma nedělá dnes, zítra třeba dělat bude.
pocitujlasku

#6 Příspěvek od pocitujlasku »

Toto uz je totalna blbost, maju spolocne akurat tak 3 pismenka, ani styl pisma nie je rovnaky. Teraz mozme cakat, ze dalsi bude na rade Skylink, tiez obsahuje Sky a venuje sa tv vysielaniu.
To moze rovno Microsoft zalovat vsetkych vitazov, slova WIN a WINDOWS su si tiez podobne, alebo ms vyhladavac Bing a hra Bingo - tiez si to ludia mozu mylit.
No vidis, a tak si sa bal
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Že by společnost SKY někdy pocítila vliv Skype na své aktivity? To těžko.
Takže podnět nepřišel od té společnosti, ale od nějaké advokátní kanceláře, která jim to nabídla jako neprůstřelnou věc.
No, jsem zvědav, co se bude dít po odvolání MS...

S těmi jmény si ještě užijeme: nestačilo jen Pomazánkové máslo a podobné ptákoviny u nás. Děsí mě, jak se to šíří.
Tuhle jsem si koupil v jednom zdejším obchoďáku marmeládu Šipak od známého výrobce pochutin z povodí Drávy. Mám ji rád, povedla se jim. A na ní cedulka "Marmolade postaju džemovi", jako že se vstupem do EU se nemůže šípková zavařenina dále nazývat marmeládou, ale jen džemem, protože marmeláda může být jen pomerančová a blabla...
Starosti úředníků komisí europarlamentu bych chtěl mít: do čeho nesahali králové, císaři ani totalitní diktatury, to najednou změní banda úředníků "demokratické" instituce. A my si to necháme líbit a ještě je za to platíme.
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Hill píše:... A my si to necháme líbit a ještě je za to platíme.

Já bych to s dovolením upravil na:"A my si to necháme líbit a ještě je za to královsky platíme." :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
vicious

#9 Příspěvek od vicious »

A prečo to Skype neotočí opačne, ako že názov Sky odvodili od Skype
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Přesně jak naznačil Hill, tady se taky jmenovalo jinak.
Když je možné Microsoft podojit, tak proč ne, prachy vyřeší vše. Ti taky nebyli shovívaví, když se např. (můj 20 let oblíbený) Windows Commander musel přejmenovat na Total Commander.

29. října 2002 byl program Windows Commander přejmenován na Total Commander. Program se do verze 5.11 (16. září 2002) jmenoval Windows Commander, ale z důvodu sporu o ochrannou známku „Windows“ byl od verze 5.50 (29. října 2002) přejmenován na Total Commander. Vlastník ochranné známky Windows uvedl, že používání pojmu Windows v názvu programu může vést k nejasnostem ohledně vlastnictví software.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

vicious píše:A prečo to Skype neotočí opačne, ako že názov Sky odvodili od Skype
O tom těžko někoho přesvědčí, když Sky TV je o 14 let starší, Murdoch ji spustil 1989.
Victronix

#12 Příspěvek od Victronix »

- trochu odbočím:
Skype by se měl zrušit. Protože od té doby, co je pod Microsoftem, je to nenažraná svině. Nechápu proč, hloupý program pro volání internetem, žere 75 MB a když jej rozkliknu (což trvá cca půl minuty), tak 115MB a mnohdy tam vidím i přes 200MB.
Škoda, že je tak rozšířený. Chtělo by to nějakou alternativu. Něco jako je Miranda, která umí různé protokoly /ICQ, jabber..../
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Habesan »

Mě byl Skype nesympatickej už předtím, než se stal majetkem MS. Má příliš americké licenční podmínky, podobně jako ICQ, nebo FB.
Jako kdyby to byl první a jediný videotelefonní SW na světě.
Hill píše:"Marmolade postaju džemovi"
Přitom Marmelo (Cydonia oblonga) nejen, že není Pomeranč, ale ani to vůbec není citrus.
Takže "správně" by se tak měl jmenovat jenom výrobek, který obsahuje alespoň 51% Kdoulí...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
tomasjedno

#14 Příspěvek od tomasjedno »

Já jsem Skype přestal používat krátce poté, co je koupil Mickeysoft a zavedl svou politiku.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“