Z Blaupunktu se stává brand?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

Na jednom výrobku je štítek:
Blaupunkt
Competence Center Audio
2N-Everpol Sp. z.o.o Poland
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

Okukoval jsem v Tescu různé spotřebiče Blaupunkt. Na LCD TV je napsáno Made in EU. Viděl bych to tak, že to budou televizory smontované v Polsku z dílů dovezených z Turecka, čili Beko nebo Vestel.
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

No a v Tescu zas mají v akci plochý TV Blaupunkt BLA-23/157J, 2xHDMI, USB, asi tak 23" 58 cm s integrovanou čtečkou DVD výklopným šuplíkem vzadu a nejspíš i CD a všechny formáty vč. R/RW MP3 a JPEG. Vintage Blaupunkt viz zde:
http://www.vintagecassette.com/blaupunkt
Radiomagnetofon na fotce je pěkný a designem připomíná Sanyo oněch let...až najdu odkaz pošlu sem.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Ano rádia Blaupunkt, to byl pojem.
Pak se Blaupunkt pustil i do televizorů, ještě kolem roku 1980 vyráběli jeden z posledních vlasních modelů Palma. Dál už šlo o brand.
Videa Blaupunkt byla zkraje uvnitř Grundig, později převážně Panasonic, sem tam JVC. Podle toho, kdo vyráběl střeva pro Grundiga.
Výrobu dnes zachraňují právě hlavně autorádia, přece jen automobilky jsou poměrně stálý odběratel.
Jimmi2

#20 Příspěvek od Jimmi2 »

Hydrawerk píše:V letech 1997 až 2006 jsem měl Blaupunkt DIVA CR. Byly v tom japonské tranzistory 2SC380 a japonský reproduktor Pioneer. Kdo ví, kde to bylo vyrobené.
Nejsem autorem fotek.
V tomhle poznávám radiomagnetofon AIWA někdy ze sedmdesátých let. Design trochu jiný, ale uspořádání nápadně podobné.
Hydrawerk

#21 Příspěvek od Hydrawerk »

ZVUK2000

#22 Příspěvek od ZVUK2000 »

Třeba polovinu ceny tvoří ten mikrofon :D
honzik30

#23 Příspěvek od honzik30 »

Eleman píše:Ale byla, stejně jako Sencor, Grundig a další.

já měl jako malej kluk plochy kazetak sencor ktery něja ktrochu fungoval střídavá předmagnetizace ale stejnosměrné mazání elektromagnetkemm, ale dnešní sencory se mu nemůžou vyrovnat teta na moravě má nový jezevčík od sencoru a když nahrává z radia nebo z mikrofonu zní to jako vypálené tranzistory s neodstíněnou či přerušenou nahrávací šňůrou.

Já mám gramofon s sd rekorderem a zpusobuje mi na kartičkách chyby ve fat 32 nedá se to srovnat s tím co bylo a grundig či sony také ne.
Hydrawerk

#24 Příspěvek od Hydrawerk »

honzik30

#25 Příspěvek od honzik30 »

bingoo pak jsem pokazil monipulaci předmagnetizační cívečku když jsem se snažil k oscilátoru připojit i mazací hlavu ale ještě jsem nevěděl že ta mazací na vf má feritové jádro.
dvorak

#26 Příspěvek od dvorak »

K těm mazacím hlavám - pamatuji ještě START (1965) a ten měl mazání pomocí permanentního magnetu, který při přehrávání byl odklopen a při nahrávání se mechanicky natočil kolmo k pásku. K mému překvapení jsem toho řešení našel u RMG TOSHIBA z Tuzexu (1885).
konosuke

#27 Příspěvek od konosuke »

nebo rmg. National Panasonic, model nevzpomenu, Tuzex, LW, MW, VKV východ, asi rok 1976, u nás již v tý době asi nepoužívané, no prostě - vyšlo to levnějc než vinutá mazací hlava a tranzistor v oscíláku, pro nás študáky atrakce neboť to nahrávalo nedostupnou muziku ze stanic Katowice III a IV co tam dávali
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
lumca

#28 Příspěvek od lumca »

Pásmo VKV "OIRT" (65 - 73MHz, v Polsku 65 - 74MHz) se u nás používalo až do poloviny devadesátých let, poslední vysílač přeladěný z pásma OIRT do CCIR byl ve druhé polovině roku 1995 Praděd.
konosuke

#29 Příspěvek od konosuke »

ano, tahle skutečnost je mi známá, myslel jsem nepoužívaná mazací hlava z permanentního magnetu ale jinak souhlas
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

lumca píše:Pásmo VKV "OIRT" (65 - 73MHz, v Polsku 65 - 74MHz) se u nás používalo až do poloviny devadesátých let....
Až na to, že to pásmo v tehdejším Československu začínalo na 66MHz (ČSSR VKV-OIRT 66 - 73 MHz) by to sedělo ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“