Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Ahoj, objednal jsem si u siglent.eu VN sondu k osciloskopu a jediná možnost dopravy byla přes DHL. 3 května jsem sondu objednal a 13.května mi DHL Holansko (dhl.nl) poslalo email, že převzalo do přepravy zásilku s číslem .............(má 23 znaků). Po pár dnech jsem se podíval na tracking na jejich stránkách a to číslo tam nefungovalo a nefunguje doteď. Píši tedy na DHL cz zda mi o tom nepodají nějakou zprávu a ti mi tvrdí, že nic takového nemohou dohledat a ať se obrátím na prodejce zda zboží skutečně poslal. Předtím jsem jim samozřejmně přeposlal ten email od DHL nl. Píši tedy prodejci zda je zboží poslané a ten mi to potvrzuje. Opět přeposílám tento email do DHL a zas ta stejná písnička... nemohou najít!
DHL nl mi jaksi nechce odpovídat. Máte někdo zkušenost s DHL, a jestli se u nich vůbec dá předpokládat, že levá ruka ví co dělá pravá?
Připadá vám to normální?
A co třeba celnice? Nezobli si to na kontrolu? Přece jen je to čínská firma. Byla v zásilce jen ta sonda?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pochybuju že nějaká celnice, jde to z Holandska JR Special Electronics oficiální distributor pro evropu, čili eu. Daň jsem zaplatil už při objednávání.
V balíku je jen sonda
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Já bych si s tou Evropou zase nebyl tak jistý:
Siglent.eu is a web reseller company.
Objednává věci z číny, přeposílá zákazníkům přes sebe. Vím to. To ale nevysvětluje ten bordel, i kdyby to šlo třeba z marsu.
Co ten email dhl.nl ?
Vtip?
A si si isty, ze predajca dal spravne tracking id? mne sa u cinanov casto stavalo, ze som mal sice tracking, ale nedala sa dohladat zasielka. a zrazu mi dorazila.
On mi tvrdí že číslo je správné. Znova opakuju že v tom dopise od holandskýho DHL je to tam uvedený. Holandsko ne Čína. Já si z číny nic neobjednával. V mailu je adresa odesílatele a je to evropa.
Hlavička emailu se dá zfalšovat. Pokud to sledovací číslo nejde v systému DHL dohledat, tak logicky neexistuje, kór když ti to s českého DHL potvrdili.
To že někdy číslo neexistuje a zásilka dorazí je jenom "čínská" vychcanost. Pokud musí např. do 3 dnů zásilku odeslat, tak si to číslo vymyslí, aby to prošlo a následně to číslo (někteří) po opravdickém odeslání opraví.
Takže update: zásilka byla odeslána 19.5. teda aspoň to mi tvrdí. Dneska už je v Praze. Takže už dobrý. Kdybych si chtěl hrát tak budu zjišťovat IP adresy a takový ale to se mi teď už nechce
Tu osmičkovou linku vyjmutou z volných minut nemá DHL ale Vodafone. Taky sem se divil a reklamoval to u operátora. Nějaká paní mě pak poslala celé znění sazebníku a na straně milion je drobným písmem napsáno že se na čísla 84x xxx xxx volné minuty neuplatňují