Čistící videokazety, audiokazety a CD/DVD
Moderátor: Moderátoři
Čistící videokazety, audiokazety a CD/DVD
Stejný dotaz mám i na čistící disky (většinou CD), ale u těch si myslím, že to je nesmysl a jen to poškozuje mechaniku přístroje, nicméně se mohu mýlit.
Je to jak píšeš.Čistící kazetu to schramstne,obtočí pásek a zase vyplivne z důvodu chybějícch časových značek.Za tu dobu se má hlava očistit
Sandal píše:Čistící kazetu to schramstne, obtočí pásek a zase vyplivne z důvodu chybějícch časových značek.
Neniu píše:...pak by mělo video poznat, že "kazeta je divná" a zase ji vyhodit ven, protože nenajde na pásce žádný záznam, ani značky pro počítadlo.
Čistící kazeta se normálně přehrává jako prázdný pásek. Nepřítomnost časových značek (CTRL impulsů) vůbec není důvodem k zastavení reprodukce natož vyhazování kazety.
Jinak s tím, že video přehraje i úplně prázdnou pásku (i z jiného materiálu) je to pro mne překvapení, ale když se tak zamyslím, tak nová páska vlastně na počítadle také nic neukazuje. A to, že se pásek nedotýká bubnu je pro mne také nové, a překvapivé, zjištění. Asi budu muset ještě hodně studovat.
Člověk se pořád učí
kasa píše:Všechno jsou to chytáky na důvěřivé a nepoučitelné šetřílky. Čistící videokazeta (zvaná "šmirgl") nejen že nevyčistí buben (pásek se ho přece nedotýká), ale spolehlivě obrousí všechny rotační i stacionární hlavy....
Jak to udělali, že čisticí pásek dokáže odrbat hlavy (někdy i s držákem), aniž by se současně dotkl bubnu?
A to vyplivnutí kazety kvůli chybějícímu záznamu je také nesmysl: většinou nevyhazuje ani v případě, že se přestal otáčet přivíjecí trn, aby se nezvětšil rozsah poškození pásku. Takže zbývá jen špatně zavedený nebo nerozeznaný pásek...
Souhlasím s tím, že ty čisticí "vehementy pro každého" stačily natropit víc škod, než užitku. Ale hezky zabalené s patřičně reklamními nápisy se to dobře prodávalo.
- radioelectrum