TV TESLA Astra

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

#46 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
tu jsem pred chvili vymenil, napeti na katode zustalo stejne, ale malinko se jeste vylepsil pomer cerne a bile. Mozna je to jen muj dojem.

To vrcani se lehce zlepsilo (pokud nevaly reklamy) po vymene E3 a E4 (EF80). Kdyz vysilaji normalne tak to ujde. Je rozdil trochu i v kanale z vysilacu. Prima skvrci min nez Nova.
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 21 kvě 2015, 19:54, celkem upraveno 1 x.
xsc

#47 Příspěvek od xsc »

Ono to může taky škvrčet jen díky kombinaci nekvality modulátoru v STB a tupé MF v TV. Zbytky PALu, které by za TV vysílačem byly odfiltrovány, mohou pronikat do ZMF. Pak to nejvíc škvrčí při sytých barvách. Bohužel nastavit na STB ČB režim nejde.
Hejnicek

#48 Příspěvek od Hejnicek »

Ano,
mozne to asi je.

Takhle vypadaji na staricke Astre Kiki a Maki.
Snad jim az tak diky svym moznosten na krase neubira tolik :)
Přílohy
kiki s.jpg
(44.23 KiB) Staženo 119 x
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od pajosek2 »

Jakou máš verzi téhle telky? Jsou dvě 4106U-2 a 4106U-6. Liší se mimo jiné i katodovým odporem,a tím i předpětím, u lampy,na kterou jsem se tě ptal. Ani u jedné není předpětí jaké jsi naměřil. Já bych ještě změřil ten elyt mezi G2 a katodou.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Hejnicek

#50 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
ted nemam vse po ruce, ale muj typ je tusim ten 4106U-6. Pamatuji si to podle rozdilu v zapojeni kondiku a civky za sitovym vypinacem.
Jestli myslis ten C121 10M, tak vcera jsem ho kontroloval na BM509 a jevil se OK. Ale menit jsem ho nezkousel.
Na g2 PL83 jsem napeti meril. Podle nastaveni kontrastu by dle schematu melo byt cca 50-116V, ja jsem nameril 50-140V.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od pajosek2 »

Tak to bude asi O.K. Je pravda,že vrčení ve zvuku se kolikrát objevilo i na novějších telkách.Já bych to asi už neřešil.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“