oprava AR Ford 6000 CD

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milde

oprava AR Ford 6000 CD

#1 Příspěvek od Milde »

Zdravím, potřeboval bych poradit, kdo by byl schopen a hlavně ochoten opravit AR Ford 6000 CD. Problém je v tom, že po chvilce začne vypadávat příjem FM. Některé stanice jdou bez problému, jiné skoro nejdou a ladění stanic jede pořád dokola. Ideální by byl servis někde v okolí Olomouce. Dík Milde
Samantus
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Samantus »

Se poseru, stejnej pripad se mi stal dnes na 5000RDS, kazetak jede, stredni vlny jedou, ale FM mi ukazuje jen nazvy stanic a ladi, ale zvuk nikde, obcas naskoci, ale pak zas vypadne, desku sem zkouk, ale nic nenasel zadnou prasklinu nebo studenak.

dnes sem mi pokazila elektricky vysouvatelna antena (tu sem vzteky zlomil) a od te doby ta porucha zacla, ale je divny ze to neprijima aspon na ten kabel co k antene vede:(
Pomozte vymytit SMRT z nasich silnic, jezdete po chodniku!!!!!!
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Hoši, s tým nič nenarobíte, je tam vadný tuner, nový není šanca nikde zohnať, opraviť sa nedá, je tam K.O. ten IC a jediná možnosť je prehodiť dobý tuner z vraku... nič neobvyklé u výrobcu Visteon... :)

PetoK
Samantus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Samantus »

a jsou ty tunery stejny u modelu 3000-6000 s i bez RDS?
Pomozte vymytit SMRT z nasich silnic, jezdete po chodniku!!!!!!
a4tech
Kontaktovat uživatele:

Ford 6000 RDS

#5 Příspěvek od a4tech »

No fajn a nedá sa s tým tunerom niečo robiť. Nemá niekto schému? Tiež som myslel,že je to v anténe.No druhé rádio išlo. Tak je to asi tuner FM,lebo ostatné pásma sú OK. Tak by bodla nejaká schéma.
Návštěvník

Re: Ford 6000 RDS

#6 Příspěvek od Návštěvník »

a4tech píše:No fajn a nedá sa s tým tunerom niečo robiť. Nemá niekto schému? Tiež som myslel,že je to v anténe.No druhé rádio išlo. Tak je to asi tuner FM,lebo ostatné pásma sú OK. Tak by bodla nejaká schéma.

oprava cca 2500 SK
elektromichal
Kontaktovat uživatele:

ford

#7 Příspěvek od elektromichal »

a4tech
Kontaktovat uživatele:

oprava AR Ford 6000 CD

#8 Příspěvek od a4tech »

Nejestvuje nejaký subpanel a vymeniť za iné rádio,trebárs Panasonic?
dvorak

#9 Příspěvek od dvorak »

Mám radio FORD 5000 v Mondeu hatchback a to má 2 antenní vstupy - ten hlavní na prut na střeše a druhý (podružný) na antenu v zadním okně nad vyhříváním. Zkusil jsem tuto anténu zapojit pomocí redukce do toho hlavního vstupu a kupodivu příjem byl lepší než na prutovou střešní anténu. Pak se náhle příjem zhoršil, AM nešly vůbec. Způsobil to přerušený antenní svod - jak se otvírají a zavírají páté dveře. Po propojení vše v pořádku.
drakon

#10 Příspěvek od drakon »

Ve Fordu 6000 cd je tuner TUX020 a ten I.O. se dá (nebo dal) koupit v AME, ale moc nedoporučuji, protože mě hrál jenom dva dny a zas KO. Ale protože je radio stejně na vyhození a není co zkazit skus úpravu podle Elektroda.pl ,tu jsem dělal u radia Sony XR 4300R (stejný tuner) v pohodě hrálo tři měsíce v autě, než ho majitel zrušil. Pokud se pamatuji tak se odpojil pin 10 na tuneru ze základní desky,a pin 9 tuneru propojil přes keram. kondík 100nF do základní desky na místo 10.Přidat odpor 82k mezi B a C u tr. u pinu 9. Ještě jsem přilepil kousek AL plechu na IO pro lepší chlazení.
Zkus a napiš, zdravím drakon.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“