Strejda Google mi nic nenašel, nebo neumím hledat.
Televizor Tesla L-3708A
Moderátor: Moderátoři
Televizor Tesla L-3708A
Strejda Google mi nic nenašel, nebo neumím hledat.
Z toho, co je tady, se typ šasi identifikovat nedá - nenajdeš tam ještě příp. další nr.?
Jinak to vypadá na "klasický ellytový zdroj" - 100x zde popsaný. Včetně příčin a následků závad.
Většinou se dá opravit i bez schématu. A jak jsem psal výše - číňan jak vyšitý
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... 09_102.jpg
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... 11_713.jpg
To šasi se také trochu liší od fotky.
Moc děkuji.
MajklR píše:... jen na desce jsou mírně jiná čísla.
SH-22 94VO 031029
5800-A3Y 111-01(3Y11)
...
To šasi se také trochu liší od fotky.
Tak šasi máš odhaleno - mělo by to být š. Skyworth 3Y11
To o tom zdroji teď už neplatí.
Už v 90-tých letech se dovážely první modely (s tím "ellytovým zdrojem"). Modely tvp měly označení CK-xxxx.
Pod zn. TESLA je zde natahala a prodávala švýcarská fa LCE (Le Cygne Electronics) a lidi kupovali čínské šunty jak blbí - v domění, že kupují teslácký (tedy náš) výrobek. Zn. TESLA si "pronajali" od tehdy zkrachovalé Tesly Pha-Holešovice - výrobce zářivek a kandelábrových (sodíkových) výbojek? Takže k televizorům měli pěkně daleko. Ale lidi na zn. TESLA "slyšeli".
Podobně to bylo později (po r. 2000?) i se zn. ORAVA, na kterou taky lidi "slyšeli", netušíc, že zase kupují čínu
Ale kvalita "pod psa" (vč. dostupné /nečitelné/ dokumentace) - ale co už: "za málo peněz málo muziky". Ale jak říkával jeden můj kolega: "Bude práce . . ."
A podobných křápů, ať už se jmenovaly jakkoli, rovněž. Řada z nich se u nás i přímo sestavovala (montovala z dovezených dílů - v Jablonném n.O.) - Prima, Professor, Astra a co já vím kolik jich ještě bylo?
Podobně se zde montovaly (Vacov u Plzně) telky z dílů dovezených z Koreje - např. některé Samsungy, Ottavy, Votry, . .
A Tesla Televizion v Rožnově p.R. byla možná největší "montovnou" - maďarských (Libuše), slovinských, schneideráckých, italských (Seleco) a v neposlední řadě tureckých televizorů.
A to jsem ještě nejmenoval fy Marybell v Třinci (GoldStary) a řadu jiných (TESLA Pha-Strašnice: taky některé GS, Grundig/Ametyst), . . .