Problem s ocami
Moderátor: Moderátoři
Jinak když si necháš oči změřit v optice bez požehnání doktora tak na brýle nedoplácí pojišťovna. Otec si takto nechal změřit brýle jenom v optice a výsledně stály skoro 2000Kč. Já mám přes doktora a VZP obyčejná skla zadarmo a levné obruby bez parády do práce stály 180Kč.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sám tím trpím, v dobách CRT obrazovek u monitorů jsem šel v neděli na fotbal a sotva jsem přečetl čísla hráčů, co byli nejblíž. Ale když jsem pár dnů dělal na zahradě, najednou jsem viděl dobře přes celý hřiště. S nástupem placek se to zlepšilo, ale zase dělám víc SMT...
Dlouho jsem tu příčinu neznal, až teď se o tom začalo psát.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
To rozkvapanie oci vyradi akomodacny sval, cize nieje mozny manual focus a tym padom sa nameraju presne dioptrie, docital som sa, ze hodne vela deti toto dokaze ale len do urciteho veku tusim 15r, ale ja mam pomaly 30 a dokazem to
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nevím v čem kecám nebo jestli se u VZP něco změnilo, brýle mám necelé 2 roky (první brýle, čočky obyčejné sklo) a v té době byly bez doplatku na pojišťovnu. Obyčejných obrub kolem 200Kč měli v Optice plné šuple. klidně můžu oskenovat účtenku.BOBOBO píše:Achabe v dnešní době kecáš ...
Jinak můj oční sice nějaké elektronické přístroje používá ale dioptrie měří klasicky pomocí sad zkušebních čoček.
Já jedu na hypermarketových za padesát úplně bez problému. Mám je od 1.5D na monitor až po 4D na bastlení. A když ty čtyřky nestačí, nasadím si na ně ještě 2.5D na čtení. Pak vypadám jako E.T. jak říkají vnoučata, ale vidím.
Je mi ale jasné, že to není pro každého.