Holící strojek BRAUN Series1 170s-1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zed_Fisch

Holící strojek BRAUN Series1 170s-1

#1 Příspěvek od Zed_Fisch »

Zdravím,
Máme následující problém s holícím strojkem: Je-li připojen přes adapter, funguje, pokud adapter vypojím - nevykazuje žádnou činnost.
Předpoklad tedy: Vadná baterie. No a po rozdělání - viz foto č.2
I proto se ptám, jaká je to baterie, onen stříbrný váleček, bez popisu, bez kontaktů, bez napětí, který je umístěn vedle ellytu 16V 470uF? A jak jej lze prosímpěkně nabít, nevedou-li k němu žádné vodiče, prostě nic? Že by indukčně? Nebo nějak jinak? Nebo neudělali někde soudruzi od Brauna chybu?[/url]
Přílohy
baterie originál a klasická AAA.jpg
(53.56 KiB) Staženo 162 x
kryt+držák baterie.jpg
(45.4 KiB) Staženo 171 x
celkový pohled.jpg
(57.99 KiB) Staženo 182 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Necital si navod? Tam ziadna bateria nie je, je to len na siet!
Ten valcek bude zavazie.
Zed_Fisch

#3 Příspěvek od Zed_Fisch »

HA, tak to jsem opravdu nečekal.. :D Jinak strojek není můj, donesl jej kolega v práci.
Nicméně mi tvrdil že se s tím údajně ze začátku holil i bez kabelu, ještě se jej musím přeptat jak to zvládl... :lol:
tomasjedno

#4 Příspěvek od tomasjedno »

Vysvětlení bude prosté, milý Watsone. Původně tam byl akumulátor nebo baterie :D
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Toto je původní z výroby - to plastové šasi je univerzální díl jak pro síťový, tak i pro akumulátorový model. Závaží je to kvůli vyvážení - jinak by se strojek blbě držel a přepadával na hlavu. DPS (co je z opačné strany výlisku), i motor se pro oba modely liší (nejde to jednoduše předělat) - stejné jsou vlastně jen plasty.

Prakticky stačí zadat typ do vyhledávače a hned je jasno. Jediný problém bývá když člověk neví, co si koupil a pak to reklamuje - také se to občas děje.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“