Elektrická sekačka- nerozeběhne se. VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
Ale až vám řeknu proč nejela, tak mě to neuvěříte (nebo s o mě budete myslet cokoliv...):
Protože jsem na to neměl čas, tak jsem se k tomu dostal až dnes. Vyměnil jsem rozběhový kondenzátor (pro jistotu), zkusil jsem sekačku zapnout jen tak, běžela. Namontoval jsem nůž, sekačku vytáhl na zahradu a stejný problém jako na začátku. Tak jsem pátral dál a nakonec je problém v tom, že spodní unašeč (který drží nůž a zároveň má funkci ventilátoru) mírně napraskl a tím se po přitažení nože dostává až ke kleci motoru. A brzdí hřídel. Takže jsem do unašeče přidal dvě podložky a už to frčí...
No co vám mám povídat
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
petrfilipi
Příčina chyby bylo sjeté brzdové obložení. Následkem toho se segment brzdy dostal dále než by měl a jelikož mezi statorem a segmentem je takový tvar zubu, aby se to standardně zase odbrzdilo, tak v tomto případě to vyjelo už tak daleko, že se to mechanicky kouslo.
Nový motor stojí dle servisu okolo 2.000 Kč. Tak jsem z dubového dřeva vyrobil dva malé měsíčky, zalepil je polyiretanovým lepidlem do víka a sekačka chodí (a brzdí) jak má. Ještě jsem se jako hloupý ptal v servisu Mountfieldu, zdali nemají nové brzdové obložení. Pán na mě koukal nějak divně. Na to se ho asi dlouho (možná ještě nikdy) nikdo nezeptal.
PF
-
petrfilipi