Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od otakarv »

On vypije skoro všechno, ale je pravda že má radší spišskou borovičku než vodku.
V pátek jsem tam byl a měl tam odloženou LED žárovku, viz příloha tak mi jí dal. Doma jsem jí rozebral, byly "uhnité" drátky, závit také odpadl tak jsem to poopravoval, včera večer zapnul, rozsvítila se zelená kontrolka nabíjení (přepínač byl v poloze AC), zkusil jsem při připojení na 230V∿ přepnout na OFF a Pak na DC, při Přepnutí na DC se ledky rozsvítily. Pak jsem přepnul nazpět na AC a opět jsem zkusil přepnout na DC, tentokrát se ledky na okamžik rozzářily a najednou jejich jas pohasl na asi 1/3-nu. Zkusil jsem žárovku odpojit od 230V a přepnout na DC ale ledky jenom slabě blikly a dost. Baterie co jsou vevnitř ještě před zapnutím na 230V nevykazovaly žádné napětí tudiž jsem usoudil že bude potřeba je nechat přez noc nabít. Přepnul jsem přepínač na AC a nechal do rána nabíjet, ráno jsem odpojil žárovku od 230V, při odpojování ledky blikly plným jasem, když jsem přepnul přepínač na DC, ledky na okamžik blikly, pohasly na 1/3 jasu a zhasly. Něco se tam pravděpodobně spálilo, bylo cítit typický smrad přez přepínač, jdu se na to podívat.
Hledal jsem po netu ale takovou žárovku jsem nenašel, možná že tu někdo vlastní takovouto žárovku a napíše její správné používání. Také by mě zajímalo co to v ní jsou za batérie (akumulátorky).
Přílohy
IMG_20150515_215302 – kopie.jpg
(109.05 KiB) Staženo 147 x
IMG_20150516_102256 – kopie.jpg
(55 KiB) Staženo 117 x
Artaban001

#107 Příspěvek od Artaban001 »

Ty články jsou olověný hermetický akumulátory. Bývají v rákosnických výrobcích docela často. A moc nevydrží, protože bývají nevhodně nabíjený, tak přijdou o vodu v elektrolytu..
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od otakarv »

Ty dva jsou paralelně zapojené a nyní když na nich měřím napětí, tak je na nich napětí 2,836V takže se přes noc nabily.
Oprava: rozpojil jsem je a jeden je po smrti, na druhém napětí vylezlo na 2,968V.
Další zjištění-spálená LED dioda-zkrat.
Přílohy
IMG_20150517_122929 – kopie.jpg
(193.17 KiB) Staženo 84 x
milous2

#109 Příspěvek od milous2 »

Tak jdu náhodou kolem :lol: Zdravím. Myslím,že už jsme tyto akumulátory tady již kdysi probírali. Jak bylo již uvedeno,jsou to olověnky,ale dvoučlánky,tedy napětí nabitého aku by mělo být něco přes 4V. Podle popisu jsou tedy oba akumulátory z oné lampy mrtvé.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od otakarv »

Asi nejsou oba mrtvé, nyní jsem ten co má napětí připojil přes miliampérmetr a ukázal výchylku 49,7mA a napětí začalo stoupat. Bylo mi divné že je na něm tak vysoké napětí, nyní už vím že to je dvoučlánek. Rád bych si o něm něco přečetl ale asi zadávám špatná jména do "hledat".
Diody jsou zapojeny paralelně a měl bych jim dát předřadný odpor aby mi neodešly postupně všechny.
Artaban001

#111 Příspěvek od Artaban001 »

to tmavý v prostředku vrchních částí akumulátorů jsou gumový špunty. Pustí ven "splodiny elektrolýzy", ale dovnitř ne. Takže výsledkem je díky tepelné roztažnosti plynů většinou mírný podtlak, pokud články minimálně plynují. Jinak když ty špunty odstraníš, uvidíš otvor, kde by se dala dolívat destilka, pokud víš, kolik ji ubylo a jestli už nejsou dlouho na sucho. Což každý řeší, až články kolabují, což je pozdě.. Tady u těch potvor se používá vesměs dobíjení přímo ze sítě s omezením proudu kondenzátorem. Takže při nabíjení Ti napěti u vadných článků vystoupá relativně vysoko..
radioelectrum

#112 Příspěvek od radioelectrum »

Tak včera jsme si dovezl VEF 206 RIGU a receiver KENWOOD
Přílohy
Fotografie0327.jpg
(244.32 KiB) Staženo 89 x
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od otakarv »

Pěkné, zachovalé, to v naším SD by z toho byl šrot, kontejnéry jsou pod holým nebem a v plotě díra tak mladí to tam chodí likvidovat. Pokuď ale člověk trefí zrovna když někdo něco takového doveze tak se dá zachránit.
Celeron

#114 Příspěvek od Celeron »

U nás je sběrňák po rekonstrukci za eurohujerský prachy. Nedobytnej, Fort Knox, nebo Guantanámo hadr. Kamery, vysokej neprůhlednej plot s ostnáčem nahoře, jen chybí kulometný věže. Všechno zamčený v kontejnerech alá lodní. Ostraha naprosto neúplatná.
A do toho mě Šampónek pošle fotku, co se dá na opravy použít z toho, co vydoloval v SD u nich.... :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
radioelectrum

#115 Příspěvek od radioelectrum »

Celerone tak skus zajet někam o pár kilometrů dál od svého bydliště na jinej SD. Někdy se vyplatí i jezdit 20-30km daleko pokud tam máš obsluhu co ti dává bokem a za flašku ferneta nechá půl auta věcí.
http://www.sberne-dvory.cz/
samponek

#116 Příspěvek od samponek »

Dělám to tak, že naložím plné auto ( kombík ) odvezu do garáže, tam to zpracuju a zbytek odvezu zpět.
zedisdet

#117 Příspěvek od zedisdet »

No jo, a to ti to na to sb.dvore daj jen tak? U nas je to jak rikal Celeron, sb. dvur pripomina alkatraz a obsluha dvora otom ze bych si neco odvezl nechce ani slyset. Ani flasky nepomahaj.
Celeron

#118 Příspěvek od Celeron »

Obsluha je totiž posr..á strachy, protože je neustále šmírujou kamery. Ty jedou přes web měšťákům na PCO a na stůl říďoj Technických služeb kterej je má pod palcem. Třeba šéfík SD mě řekl, že se kvůli mě nenechá vyrazit.
SD v okolí má pod palcem ASA, tam je to némlich to samý.
Kašluna to, teď mám co jsem potřeboval a že bych nutně potřeboval vyhledávat a hromadit další elektrošrot, na to nemám prostor a ani chuť.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hydrawerk

#119 Příspěvek od Hydrawerk »

Párkrát za rok najdu něco u popelnic, které jsou v domě, takže v suchu. To mi stačí.
Jen už pokukuju po dalších úsporkách. V sámošce vybírají ten smeťák snad každej den a v jiným smeťáku se mnoho měsiců nic neděje. Ale to nevadí, furt mi v bytě svítí cca 6 opravených úsporek, některé ze smeťáčku, jiné koupené.
samponek

#120 Příspěvek od samponek »

V některých sb dvorech se chovají neekologicky, místo toho, aby materiál našel znovu využití, tak to zamykají na řetěz a dělají kolem toho bezpečnostní opatření jako v bance.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“