Mechanika videa je v pořádku, nemám důvod tomu nevěřit a utvrzuje mne v tom i to fakt, že všechny ostatní kazety fungují dobře, potíž byla jen na dvou kazetách. Moje pásky, ať již nahrávané doma, nebo originálky, fungují dobře.
Druhý dotaz, vyplynul z debaty, byl na to, co ve videu může vydávat podivné klouzavé zvuky, připomínající zvuk servomotoru.
Pořád tu ale někdo mluví o cvakání a muchlání pásky, ale nic takového se neděje. Konec konců, i na těch fotkách je vidět, že kazeta je mechanicky v pořádku včetně té packy, která slouží k odbrzdění cívek.
Odpovědí se mi vlastně již dostalo, u kazety s přísahou byl pravděpodobně problém na nahrávacím stoji, u kazety s bitvou došlo k poškození asi vlivem elektromagnetického pole.
Upřímně by mne nenapadlo, že demagnetizační cívka může udělat tak mohutné mole, že zasahuje i mimo televizi, ale proč tomu nevěřit, možné to je. Budu to brát do úvahy. Je pravda, že jednou se mi podařilo nechat na vypnuté televizi chvilku položenou reprobednu a obraz byl po dobu několika zapnutí a vypnutí dosti zkreslený, přičemž každé zapnutí problém poněkud vyřešilo, takže předpokládám, že cívka udělá pořádné pole, jen mne nenapadlo, že půjde i ven. Člověk se pořád učí
Takže asi nemá cenu pokračovat v diskusi, která by asi dál byla jen o dohadech. Ten podivný klouzavý zvuk nemám čím nahrát, ačkoli teďka mne něco napadlo. Jen stejně nevím, kam případně dát výsledný soubor.