identifikace vst trandu TESA-S

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

identifikace vst trandu TESA-S

#1 Příspěvek od mi-ro »

Opravuji vložku starého konvertoru TESA-S. Jedná se o měnič 27/12. Je vadný vstupní trand ale protože je kompletně zalitý cínem i s kloboučkem, zmizel typ trandu. Snad by se dal identifikovat zbytky popisu: ??3?6B. Dále je na něm 8510 a na vrchlíku lisovaná 0. Pomůže někdo i identifikací? vyměřím jen uzeměnou nohu, ostatní jsou nesmysly-po zásahu bleskem. dík
..to bude jen ňákej odpůrek
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#2 Příspěvek od Ivan_Ryger »

s najväčšou pravdepodobnosťou ide o ruský GT346B, využívali sa v anténnych predzosilňovačoch. Jedná sa o Ge PNP tranzistor
xsc

#3 Příspěvek od xsc »

Originál je AF239S. Náhradu lze asi nejsnáz vybrat ze starého germaniového kanálového voliče - první tranzistor v UHF části.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

mi-ro píše:... Snad by se dal identifikovat zbytky popisu: ??3?6B. Dále je na něm 8510 a na vrchlíku lisovaná 0. Pomůže někdo i identifikací?...

Ivan_Ryger píše:s najväčšou pravdepodobnosťou ide o ruský GT346B, využívali sa v anténnych predzosilňovačoch. Jedná sa o Ge PNP tranzistor

Bude to spíše GT346V - páč popis na trandu je určitě v azbuce a "B" je v latince písmeno "V".
GT346V je ruským ekvivalentem zápaďáckého trandu AF239S. Má z těch ostatních nejnižší šum. číslo, proto byl používán hned do 1. stupně vf zesilovačů.
Ten ruský byl v poplatné době dostupnější, než ten méně dostupný Siemens, proto ho i Tesla používala do svých výrobků :wink:

http://teslakatalog.cz/GT346V.html
Honza - kokúň

#5 Příspěvek od mi-ro »

Podstaný je, že je to z rodiny UHF germaniů. Zkusím z voliče, dík
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“