Miluju rozbroušené popisy IO

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sandal

#16 Příspěvek od Sandal »

Vsadim se že v tom JZD tomu velel nějakej pan Čuba :lol:
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

Prehral by si :lol: Bolo to niekde okolo Nového Mesta na Morave. Presne si už nepamätám.
Sandal

#18 Příspěvek od Sandal »

No vypadalo to na ty Slušovice :lol:
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

Inak, JZD Slušovice sú u mňa jediný vzor z čias Červených Plejád. Mali tam už vtedy jedno pravidlo. Raz za rok si každý z vedenia /aj Čuba/ odmakali týždeň v prevádzke. To preto, aby si každý overil, ako ich príkazy, rozhodnutia, sa dajú dodržiavať vo výrobe. Ten týždeň vždy dotyčný, ktorý makal, sa bral rovnako, ako keby bol na dovolenke, alebo v kóme. Nik z vedenia ho nerušil. Bol to zároveň test, či družstvo dokáže fungovať bez svojho dotyčného VIP člena. Toto by som chcel zažiť v našej elektro firme, kde najhlavnejší kvalitár je chemik, kde hlavná kvalitárka /VŠ elektro/sa nedávno dozvedela, že trubičková sklenená poistka nie je polovodič, čiže na kvalitu výrobku nemá vplyv otočenie poistky v držiaku, nadpisom s údajmi, k vstupu Uin a pod. Mimochodom, niečo podobné si spravili v našom novom ,,vzore", t.j. v USA, reality show: Šéf v utajení. V našom ,,Absurdistan a.s." to však nie je možné, lebo sa všetci poznáme a majiteľa z USA by sme odhalili hneď po prvej vete... :wink:
fredis

#20 Příspěvek od fredis »

Mysteri, já ti to neberu. Jen jsem si dovolil napsat, že to tak vypadá i když se podobné desky tehdy vyskytovaly i v průmyslové technice :wink: . A i ty roky si dokonce pamatuju a to velmi dobře.
ZVUK2000

#21 Příspěvek od ZVUK2000 »

Něco novějšího, rok výroby 2014. Jedná se o zvukový procesor CZ výroby. A nedaří se mi zjistit co je tam za šváb :cry:
Přílohy
Zvukový procesor.jpg
(118.99 KiB) Staženo 124 x
ohryzek36

#22 Příspěvek od ohryzek36 »

Tipuju TDA7442, TDA9859, TDA9861 nebo něco podobného - prostě docela normální součástky, co se takto můžou tvářit docela tajemně a exoticky.
termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

Osobne bych rekl ze to bude jen katalogove zapojeni nejakeho levneho IO urceneho pro to ucel ktery to ma delat. Vybrousenim napisu se jen snazi zamezit tomu aby se to rozkriklo po internetu a mohl svuj zazrak prodavat za nekolikanasobek ceny nez podobne vyrobky z Ciny. Obzvlast hifisti jsou pro tohle skvela cilova skupina :-)
ZVUK2000

#24 Příspěvek od ZVUK2000 »

Také myslím že důvodem bude kamuflage ceny než možnost to kopírovat.
Cowley

#25 Příspěvek od Cowley »

Vypada to "stereo" zrcadlove :D
weed_smoker

#26 Příspěvek od weed_smoker »

Ve "shitu" jsem to párkrát viděl,hlavně ty skenovací minirádia a RC modely.
V profi elektro jen výjimečně,jednalo se o desku na řízení výtahu tak z r.1995-2002,tam bylo označení vymletý i na procíku(QFP48 nebo 64) a stáblech i spínačích BTS4xx (TO-220/3 a TO-220/5) a jediný nevymletý integráče byly dva NE555P.
V PROFI se spíš používaj "hybridy" - takový keramický tišťáky s uhlíkovejma odporama osazený SMD,pájený nakolmo do hlavní desky.Někdy jsou zalitý komplet,jindy jen čipy epoxidem, pár odporů a cest barvou.Taky se nechává vyrábět u dodavatele zakázkovej potisk,třeba jen čísla nebo název výrobku a firmy s datem a revizí.Něco podobnýho jsem řešil u trandů z letadla
ZVUK2000

#27 Příspěvek od ZVUK2000 »

Tak po nějaké době jsem narazil na další "šmirgl". Ted zjistit co je zač a vůbec se mi nechce :( . Je to z nefunkční AM/FM vstupní jednotky.
Přílohy
SMD 1.jpg
(82.95 KiB) Staženo 91 x
SMD.jpg
(192.28 KiB) Staženo 75 x
KUBO

#28 Příspěvek od KUBO »

Skôr by som hľadal problém pod tým sajrajtom okolo cievok. Môže to tam byť pekne zoxidované, aspoň z fotiek to tak vyzerá.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
ZVUK2000

#29 Příspěvek od ZVUK2000 »

KUBO píše:Skôr by som hľadal problém pod tým sajrajtom okolo cievok.

To je to první co jsem udělal. Byl to nějaký čínský "chemopren".
Hill
Administrátor

#30 Příspěvek od Hill »

Taky jsem se s tím setkal v konvertorech zvuku do televizí, obvykle to bylo vybroušené na S042P nebo u kvaziparalelních zvukových dílů, co kdyby někdo přišel na to, že místo TDA2541 je tam A241D z NDR nebo ruský K174UR5?

Když se Conrad přestěhoval do Wernbergu, stavil jsem se, a v koši s výprodejem reklamovaného zboží jsem vyhrabal za 5 DM dekodér videokazet. Dekódoval, ale nepříliš spolehlivě.
Na švábu i tranzistorech vybroušeno. Proměření osciloskopem ukázalo, že sandcastle impuls leze z vývodu vzhledem ke kostře a napájení odpovídajícím švábu A255D, jen ty úrovně byly nižší, odpovídaly spíše K174ChA11. Tak jsem ho nahradil TDA2593 a nemusel jsem nic jiného měnit ani nastavovat. Ale asi jsem si měl ještě trochu pohrát, kód to sice odstranilo spolehlivě, ale s nezakódovanými nahrávkami z kamery si dekodér nevěděl rady, nepravidelně vrážel do obrazu zatemněný pruh, proto se musel odpojovat... no tak jsem ho odpojoval.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“