Tesla B100 dodatečné přepínání rychlostí
Moderátor: Moderátoři
Udělal jsem lepší video
pak lepsi hra Piano
https://www.youtube.com/watch?v=5RcpKWM ... e=youtu.be
honzik30 píše:zkousel jsem nastavit i nižší než 2cm/s a nahrával jeste tak realizovat trik kouzlo záznam na stojící pásek a přeci se točí že by se točil rychlostí minutové ručičky ale ten motor by měl už takové podpětí že by se netočil vůbec pak by přišla na řadu převodovka ale tímhle způsobem lze udělat i hodiny ale trik by to byl bezva protože tohle kouzlo neumí ani coperfield
Rychlost 2cm/sek byla dostupná na některých verzích B4. Bohužel dnes už si napamatuji, na kterém typu to konkrétně bylo. Svýho času jsem na tyto Bčtyřky měl přístup a zkoušel to, kvalitou ( taky hlava ANP935) to bylo tak pro diktafon.
Kdyby se s tím chtěl někdo dnes zabývat, tak s hlavou ANP935 a moderními vymoženostmi na upravování zvuku - dynamickou předmagnetizací, dynamickým omezením šumu, případně pomocí mikroprocesoru rozbor parametrů používaného pásku na zkušební nahrávce a následně nastavení optimálního kmitočtového průběhu a předmagnetizace by šlo posunout kvalitu záznamu o celou jednu rychlost výš. rychlost 2 cm/sec s hlavou ANP935 by tak byla pro záznam zvku ve kvalitě nějakého průměrného kazeťáku.