Metex-pomoc s vyberom
Moderátor: Moderátoři
Metex-pomoc s vyberom
Kedze zacala na mna doliehat potreba noveho multimetra a vyber som zuzil na znacku Metex, pomohla by mi pomoc od vas. Konkretne sa mi pacia modely: 3870, 3660, 3270. Mozno este 4640, ale tuto radu vobec nepoznam.
S preferovanych veci, teda mimo normalnych hodnot: bargraf s normalnym rozlisenim a solidnou rychlostou, klasicky slusmeter, teplota, hdnoty min,max,rel; bodla by komunikacia s PC, ale to myslim mimo 3270 podporuje kazdy.
Nebranim sa ani inym modelom, ale nechcem prepisknut 3000,- Skk.
Pripadne ak by ste mali nejake tipy na ine modely, budem len rad, ale radsej kadejake nezname znacky nemusim.
Dakujem!
Prípadne môžeš na aukcii kúpiť FLUKE 79 ktorá sa pohybuje cca 2500 Kč. ale to je používaný multimeter.
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
"KDYŽ CHCEŠ O NĚCO PŘIJÍT, PŮJČ TO"
a půjčil jsem mu ho. Blbec - zkoušel vodivé propojení mezi vypínačem a lustrem a nevypnul si předtím jistič. Bácnul multík na plnou síť přepnutý na odporový rozsah. Manuál sice tvrdí, že METEXy jsou chráněné až do 250V stř, ale pravda je tak někde napůl cesty - bezpečně ochrání neopatrného uživatele, svá střeva už bohužel ne. Multík kvikl jak podsvinče a od toho okamžiku ukazoval hodnoty, jaké ho napadly - a ani se jim nebránil, mizera jeden. V servise mě to pak stálo 1500, protože vyměnili celou desku A/D převodníku kvůli kalibraci, která by pouhou výměnou MAXáckého švába vzala za své... To by prý stálo "pouhých 1200", tak jsem ty 3 stovky raději obětoval. Jen si teď z fleku nevzpomenu na ten servis, ale je to v Pardubicích a jako další náplň mají HiFi, HDTV a Sat. V Praze by to podle tlf konzultace s GESem stálo víc jak 2500...
A kutilmile - nelituju tě
Metex
Ak nie sú iné možnosti - hlavne finančné, tak vyhovuje, ale vadí mi,napr.že:
- pri hFE tranzistorov musia byť ich vývody pomerne dlhé, čo spravidla spĺňajú len nové tranzistory,
- to isté platí pri meraní kondenzátorov, alebo je nutné zhotoviť prípravok, potom hrozí náhodný dotyk na prístupejšie kontakty a statická el. odpáli IO - môj prípad,
- pri meraní napr. skratu a potrebe použiť zvukovú signalizáciu je pomerne dlhá doba reakcie piezo a to niekedy vadí...
- spotreba batérií je značná ... to už sa tu kedysi preberalo ...
a tak, pokiaľ je to len trocha možné, volil by som zn. PROTEK, alebo FLUKE a to aj za cenu nákupu od ruky, napr. e-bay...len moje názory a skúsenosti, iní nemusia súhlasiť...ale Sendyx v príspevku naznačil veľa...
Stefan31
3860 je tiez tak trocha mimo moje moznosti, takze zatial sa posuva na 1 miesto 3870.
Co hovorite na znacku UNI-T? Maju siroku paletu, ale co vlastnosti?
Uni-T ma zaujal prave koli sortimentu, ale u "lepsich" modelov sa cena zacina prakticky vyrovnavat Metex-om, tak radsej Metex-a:)
830 ee. Nemusim. Nechcem. Mam dva v polici.