vypínat modem nebo ne ?
Moderátor: Moderátoři
- Superpavel
vypínat modem nebo ne ?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
A je ještě jeden důvod proč ho nevypínám a to je wifi. U nás v baráku je pásmo 2,4 GHz tak zaplevelené, že je problém najít méně rušený kanál - vypnu a "můj" kanál, který jsem si "vypiplal" obsadí modem někoho jiného.
Ostatní periferie - tiskárnu, monitor, repro, scaner... spínám zásuvkou master/slave ovládanou PC. Tedy i PC je stále pod proudem. Vypínám pouze když odjíždím na delší dobu vypínačem vzadu na zdroji.
Stejně to mám i s ostatní elektronikou (pouze stby). Preferuji pohodlí nad nějakou tou kačkou elektřiny propálenou navíc. Zatím jsem nevyhořel
A teď do mě. Vím, že se najdou tací, kterým se to nebude líbit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
Ale spotřební elektronika má sloužit člověku, člověk není otrokem spotřební elektroniky. Pokud Vám popsaný způsob vyhovuje a není to v rozporu s návodem k použití Vašeho zařízení, je to jen Vaše svobodná volba, za kterou si nesete odpovědnost.
Osobně modem (VDSL) s routerem nevypínám, mám na něj připojeny tři PC (po kabelu), a uživatelé přistupují k internetu kdykoliv potřebují. Akorát když se blíží bouřka, nebo odcházíme všichni na dva a více dnů mimo, tak vše vypnu, odpojím od sítě, včetně zdrojů UPS a odpojím i kablík telefonní přípojky od modemu. Zastávám názor, že čím méně elektrospotřebičů je v době nepřítomnosti fyzicky připojeno k rozvodné síti, tím lépe.
Čím méně trvale zapnutých věcí, tím lépe. Pohodlí je také důležité, proto se snažím to vždy skloubit tak, aby to maximálně vyhovovalo. Třeba televizi vypínám vypínačem (má jej na čelní straně), zbytek videotechniky nechávám ve STB, protože to vypínače nemá (video, set-top-box, DVD přehrávač a rekordér). Naopak audiotechniku vypínám, protože všechno má svůj dobře přístupný vypínač
- Superpavel
Na PC mám taky vypínač ve zdi, do kterého stačí kopnout, ale to jsem měl kvůli předchozímu zdroji, který v stand-by žral 12W, dnes už PC pouze uspávám.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Takže moja rada: vypínať (230V), predĺžiš životnosť zariadení, a znížiš elektromagnetický smog