Meteo - předpovědi
Moderátor: Moderátoři
Každopádně si vyber kondíky podle mechanickejch rozměrů, ne vždycky ty co koupíš mají dost malej průměr, aby se na mámoprkno mezi sloty PCI-E nebo mezi sloty pro RAM-ky i další vešly. O teplotní třídě už jsem psal...
A taky koukej na zaručenou provozní spolehlivost - kupovat kondíky s provozní spolehlivostí 2000 hodin je pitomost...
Vyndávat elyty je dobrý trafopáječkou, kdy na oba body zespod přidáš trošičku olovnatý pájky a ohříváš je najednou - kondík pak vytáhneš třeba peánem, někdy to jde i jen v prstech. Vyčištění dírek s prokovama je taky lepší začít přidáním Pb slitiny a novým prohřátím - prokov pak buď profuníš horkovzduchem, nebo procucneš odsávačkou načisto. Nový elyty pak na místa zásadně pájím olovnatou pájkou - na ohřev stačí mikropáječka...
A kutilmile - nelituju tě
určitě, elektrolytické kondíky od značky NIPPON CHEMI-CON (NIP) jsou jedny z nejlepších... Doporučil bych je spíše zakoupit >>ZDE<< (Ecom). Vybírej dle kapacity, rozměrů a hlavně typ s nízkým ESR - označeno "s malou impedancí" a na 105°C. (Jedná se převážně o typy LXZ, LXV, LXY, KY, KYA, KZM ... u Nipponu.)
Edit: ... zase pozdě ...
Kaca píše:... opět to nějak nevyšlo.
Nevím co nevyšlo... Když si projdeš zpětně radarový odrazy, tak zjistíš, že silný bouřky byly a dokonce to místama vypadalo i na kroupy (bílá barva). Že zrovnat Tobě nešplouchla voda z polí do sklepa, neznamená, že jim to zas nevyšlo. Kdyby žádný upozornění nevydaly, tak vsadim boty, že budeš jako první tady kvičet, že nikdo na nic neupozornil. Velice nevděčný obor ta meteorologie.
Neni Nippon jako Nippon. Nejlépe Nippon Chemi-Con nizkoimpedanční řady -LXZ, LXY...
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Plzeň/Plzeň/
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Přesnost předpovědi v dalších hodinách klesá (už si to nepamatuju přesně ale jde až o desítky %) a nad 24h se už pro řízení provozu považuje za nespolehlivou.
No, dál se tím zabývat nebudu. Jen jsem byl zvědavý na Vaše zkušenosti. O víkendu má být zase prý nádherně tak uvidíme.
Přeji krásný den!!!