Pro kuřáky
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
zedisdet: ak si otvorim podnik, tak si ja rozhodnem ci sa tam bude, alebo nebude fajcit. Ved ty, ako nefajciar mas moznost ist do podniku, kde sa nefajci. Kazdy majitel sa riadi ziskom, a podla toho sa rozhoduje a ty to mozes bud respektovat, alebo ostat doma. Nikto ta nenuti tam chodit.
Jinak nevim co furt politikům leží v hlavě kouření.Zrovna tohle,když od kuřáků jim jdou do chřtánu nemalý peníze.Je přeci tolik jinejch a závažnějších témat kterejma je se třeba zabejvat.Ringo Čech to řek dobře že žádnej parazit nezničí sveho nositele,ale oni(politici)jo.
Přesto tvrdím, že o tom, jestli se v hospodě bude, nebo nebude kouřit by měl rozhodovat majitel či provozovatel hospody. Jako jedinou povinnost beru to, že bude na hospodě venku vidět, jestli se tam kouří nebo nekouří. A já se rozhodnu, jestli tam půjde a nebo nepůjdu.
Každý máme možnost volby. I číšník či servírka se mohou rozhodnout, jestli budou nebo nebudou dělat v zakouřené hospodě. A že neseženou práci? To jsou kecy, protože dobrý personál práci určitě najde.
Vesnické hospody jsou trošku něco jiného než ty ve městě (většinou není možnost volby), ale na vesnici se snad chlapy mohou domluvit, jestli tam budou, nebo nebudou hulit. Případně kdy a kde.
Co mne přímo sere je to, že někdo hulí na zastávce autobusu. Ano, pokud není pod stříškou, tak smí. Ale ten smrad jde většinou na mne. A pak odhodí vajgla na zem, zašlápne jej a vydechujíc vleze do vozu. Nádhera. Případně mi leze krkem, že někdo hulí doma na balkoně a já pak nemohu větrat, protože mi jde do bytu smrad. Teďka balkon nemáme a je celkem klid
Takže vidím dvě řešení:
- zakázat dovoz, výrobu, prodej a užívání tabákových výrobků a postavit to na roveň ostatním drogám.
- dát lidem pokoj a nemít kecy o zdraví lidu, když z kouření je hromada peněz do státní kasičky. Sice i nějaké výdaje, ale "dobrej kuřák, mrtvej kuřák" pokud platí důchodové pojištění a stačí umřít tak, aby si nic nevybral
A nejlepší jsou ty kecy od notoriků s cigárem věčně u huby. Napříč politickým spektrem
- Artaban001
Jinak jsou úžasný hospody, kde je i z kouře kuřáků hřib a stačí tím jen projít a smrdíš jak bezdomovec.. Bohužel..
Jinak já sám jsem nekuřák..
BOBOBO píše:Ale já tě jako nekuřáka ve SVÉ , mnou zřízené , mnou placené , mnou obsluhované nechci . Táhni si kam chceš . Já nedělám pro tebe . Já dělám pro SVÉ zákazníky . Nechci snášet tvou šikanu mého podnikání .
- SVÉ ... možná, ale dost hospod je v pronájmu, takže často V CIZÍ
- mnou zřízené ... ano, ale za určitých podmínek. Provozování restaurace je licencovaná záležitost, která je podmíněna řadou, mimo jiných i hygienických, norem. Spousta z nich už platí teď, a žádný hospodský se kvůli tomu nepo...
- mnou placené ... ó nikoliv, vše je tam placené hosty (ne hospodským) a dokonce i těmi nekouřícími
- tahni si kam chceš ... no super, udělám někde bordel, a komu se to nelíbí, ať táhne kam chce. Mám smradlavé auto s podplacenou tech. prohlídkou, komu to smrdí, ať si táhne kam chce. Budu umývat auto v řece nebo rybníku, vadí vám olej ve vodě? Táhněte si kam chcete.
- Já dělám pro SVÉ zákazníky . Nechci snášet tvou šikanu mého podnikání ... ale, ale, to nejde vybírat si do hospody zákazníky, to by bylo na odebrání licence.
Zkrátka a dobře, chceš podnikat v pohostinství? Tak budeš dodržovat platné předpisy, jinak smůla. Tohle platí obecně pro všechno, tak nechápu, co je za povyk. Ve skutečnosti jen nářek závislých kuřáků, že to budou se svojí drogou mít těžší. Kecy v kleci o svobodném podnikání atd. jsou mimo.