Zpracování proudové smyčky 4-20mA
Moderátor: Moderátoři
Zpracování proudové smyčky 4-20mA
Prosím vás o pomoc při řešení problémů s proudovou smyčkou. Omylem jsem si objednal čidlo podtlaku s proudovou smyčkou 4-20mA místo binárního výstupu. Tak bych si nyní potřeboval postavit převodník z této proudové smyčky na tři binární výstupy. Každý výstup by spínal při jiné hladině podtlaku( proudu). Jednou jsem dělal podobný převodník pomocí operačních zesilovačů, ale tam jsem měl výstup ze senzoru 0-10V. Ale s proudovou smyčkou si bohužel nevím rady.
Předem vám děkuji za pomoc.
- serviceman
Tady na konci je nějaké principíální schéma: http://sound.westhost.com/appnotes/an011.htm
Mnohokrát děkuji za radu.
- serviceman
v nejhorším případě se můžou ty dva vstupy napájet sériově z té jedné smyčky
To není nejhorší případ, to je běžná průmyslová praxe. Např. proudová smyčka z čidla do PLC a samostatného panelového zobrazovače zároveň.
Ale tady se asi chtějí dvě samostatné smyčky, jedna vstupní do měniče a druhá výstupní z měniče do zobrazovače...
Jestli jsem já správně pochopil problém, tak FM čerpadla je ovládán proudovou smyčkou a ty chceš ještě někde zobrazit, na kolik % je to nastaveno?
Pak tedy buď přímo zobrazovat tu ovládací smyčku, ale bude to informace virtuální. Jistota je jenom ten proudový výstup z FM, ale pokud vyhořel, tak to samozřejmě nepůjde.
- frantajetel11
Nevim teda jak velkej úbytek vznikne na tom vstupu měniče, aby to uživilo i ten mA metr. Další věc je, jak rychlý jsou změny na tý smyčce - aby to ten mA metr stíhal nějak rozumně ukazovat...