Šicí stroj

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
duan

#31 Příspěvek od duan »

BOBOBO: Nevím proč mě posíláš na sběrný dvůr,já jsem na šlapacích strojích vyrostl.Mám doma dokonce jednu z posledních rodinek co se u nás v podniku vyráběly.Samozřejmě že jsem ji neskládal já :D ale můj otec.Já tam zas tak dlouho nepracuju,jen něco málo přes 30 let. :D
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

Spíš nám řekni , co tam děláte dnes ? :D V našich rodinách se ještě dost šije . Sám mám pro své účely Bobinu , perletí vykládanou , stříbřitými ornamenty zdobenou , dále Rast+Gasser z chodníku z Rakous , máti má Veritasku , manželka taky , tchýně Lucznika a průmyslovou minervu s jehlovým podáváním . To udržuju a nyní mám od Vánoc pod stolem Lucznika , kterého si jedna namazala potravinářským olejem . Jehelní tyčí ani nehneš . Taky stále přemýšlím o tom , že ji ze sběráku dám úplně jinou mašinu , ale s lidmi těžká věc , ale pro mne by to bylo jednodušší .
milous2

#33 Příspěvek od milous2 »

Koukám (čtu) co bastlíř to krejčí.
Pro kejki: Pedál se prodává jako náhradní díl,to je pravda,ale nebyl bych to já abych neměl smůlu. Jsou dva druhy.Jeden, a ten je v nabídce s konektorem ve tvaru T, no a já mám pedál a kabel ve tvaru I. Mohl bych si kabel Téčkový s pedálem objednat,ale nejsou korunky nazbyt. Pomohla rada dotáhnout st.šroubky u oporů. Odpory s uhliky se prodávají za 70Kč kus,tak to vyřeším jejich výměnou až našetřím. Jinak mám taky "šlapák",teda několik,ale nemaj to entlování jako Lucznik na motorek, a ten je jen kufříkový. Šití a zašívání zvládám,výměnu zipu taky. Naučil sem se od dědy,který uměl,ale rifle nechtěl dělat(asi znich měl husí kůži) tak mi dovolil ke stroji zasednout a naučit se co se dalo. Jinak motorky mám náhradní,ale kabel a pedál jen jeden. Taky se přiznávám, je to ze sběrny kovového šrotu. Je to ale šicí stroj a né maketa.
duan

#34 Příspěvek od duan »

Tak budeš se divit ale pořád vyrábíme šicí stroje. :D Od plochých prádlových rychloběžek,stroje pro kožedělný průmysl,obuvnické až po stroje na šití třeba popruhů kde průměr jehly je 3mm.

Jinak při opravách rodinek je lucznik a veritaska nejčastější stroj.Je ale fakt že už se asi moc nešije,opravy jen sem tam.Ale dělám je rád,zadarmo abych nevyšel ze cviku. :D

S rostlinným olejem jsem se taky párkrát setkal.Jednou se postarší dáma (84) hrozně divila proč by na šicí stroj nemohle použít jedlý olej,vždyť to tím mažu 10 let! :D
BOBOBO

#35 Příspěvek od BOBOBO »

Dej nám stránky , rád se podívám .
kejki

#36 Příspěvek od kejki »

Využiji přítomnost znalce - že Lada 236 neměla trojskok - vzorek z posledního obrázku podle mne není vůbec z téhle mašiny http://aukro.cz/show_item.php?item=2253411046

Jinak ten TUR2 tu mašinku pohání v pohodě, ta šlapací bedna je pro trpaslíky.
duan

#37 Příspěvek od duan »

Abych se přiznal,stánky jsem musel hledat :D http://vpromotion.cz/virtuals/minerva-boskovice/
duan

#38 Příspěvek od duan »

kejki: Máš pravdu,viděl bych to na veritasku nebo něco podobného ale tenhle stroj to určitě neumí.Znám jen to,co mě prošlo pod rukama,každá značka má spoustu variant.
kejki

#39 Příspěvek od kejki »

Díky
BOBOBO

#40 Příspěvek od BOBOBO »

Díky za stránky , už jsem se lek , že máme ještě nějakou českou firmu .
Hydrawerk

#41 Příspěvek od Hydrawerk »

Zná někdo šicí stroje "české značky" Veronica? V žádným obchodě jsem je neviděl. http://www.sici-stroje.cz/proc-sici-str ... y-veronica
https://www.youtube.com/channel/UClcQYj ... MAHH3kVPtQ
Je na tom něco českýho? Nebo se jedná o překupníka vietnamských výrobků?
Tady je jakési video z výroby. https://www.youtube.com/watch?v=AW8vNiCSpXY
Prej jsou na trhu cca od roku 1993. Je zvláštní, že jsem o nich zatím neslyšel.
Je to snad tato firma. http://rejstrik.penize.cz/14801892-ersico-spol-s-r-o
BOBOBO

#42 Příspěvek od BOBOBO »

Jo cpe se sem nekvalitní východ , existuje i kvalitní-ceny desítky tisíc . Dnes v podstatě baby nešijou a krásné , trvanlivé Veritasky bývají k mání na sběrných dvorech komplet i s motorem a stolem . Jen šlapky mi tam nenechávají ... Tedy ty bakelitové . Stroj stejného druhu výroby nemůže stát v dnešní době i s marží 5-6kKč . Ty vietnamské -popsané Singer!!! je šunt , jak má vypadat . Jehelní tyč ohneš rukou . Jehla píchá do plechu , prostě to se STROJEM nemá co dělat .
zedisdet

#43 Příspěvek od zedisdet »

Sici stroje Veronica je naprostej smejd. S ceskou vyrobou to nema nic spolecneho. Vse je cina az na par modelu z tajwanu. Jo a "zajmavej" je napriklad model S690 Deluxe. Tenhle stroj ma nekolik variant, takze nektere nahradni dilce nepasujou a musi se upravit. Proste Veronicu nebrat. A nebrat ani nove stroje znacek Lada, Veritas , Lucznik. Jsou to cinske sragory zneuzivajic stare znacky. Za zadnou cenu nebrat ani Singer, ani Brother, tyto dve znacky u levnejsich modelu pouzivaji plastove kostry, proste remeslo bran se. Pfaff a Husqarna ted vyrabej v cine, to same Bernina. Bernina ve svajcu montuje jen a pouze ten nejdrazzsi model, jinak nic. Takhle bych mohl psat dal a dal. Nejlepsi znacka v pomeru ceny a kvality je Janome. A velmi dlouho vyrabeny, robustni , s modernima funkcena a jeste s mech. automatem je My Style22 a nebo Easy Jeans.
Hydrawerk

#44 Příspěvek od Hydrawerk »

Nevím o tom skoro nic. Veronica má snad kovovou kostru.
Janome vypadá dobře. http://janome.heureka.cz/sici-stroje/
zedisdet

#45 Příspěvek od zedisdet »

Ano Veronica ma fremu k kovu, ale ty stroje jsou zoufale. Jsou osizene, odflaknuta vyroba a ten kdo to vymejslel spoustu veci obslehul. To by nevadilo, kdyz by se nesvazil zjednodusit vyrobu a tim pos.al x dalsich veci. Jinak i Janome ma nepovedene modely. Moznosti je hodne, podle toho co se od stroje ceka, jake ma mit funkce, jake prislusenstvi atd atd . Jeslti chces poradit posli SZ.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“